Masini

DUpa cum v-am zis sunt in Brasov. Iar in Brasov, pe langa aer curat si verdeata, mai observ ceva interesant: sunt mai putine masini. Mergi prin oras si nu vezi masini trecand pe langa tine. Ziceam si de Slatina candva: e un oras mai odihnitor pentru ca e traficul mai soft. Si serios: se simte. Cand merg in Bucuresti 10 minute sunt obosit maxim. In Brasov dupa o ora inca simt ca mai am energie.

Legat de acest lucru mai trebuie sa zic ceva: in Brasov transportul in comun este scump. E 2 lei calatoria, iar in multe cazuri, daca sunt 4 persoane, calatoria cu taxiul este mai ieftina. Mult mai ieftina. Drumuri de 6 lei, de 8 lei. Si oricum si unul de 10 lei renteaza (Daca e vorba de 4 persoane).

Incep sa cred totusi ca masina personala e o moda bucuresteana (apropo, la capitolul masini de vanzare Bucurestiul e lider absolut, si nu doar datorita dimenisunilor orasului). Imi amintesc o faza emblematica: mersesem cu un amic sa-si cumpere un telefon. Locul de intalnire era Carrefour Orhideea. Tipul cu care se intalnea statea in camin. Un drum care insa se parcurge mai repede pe jos decat cu masina, ca deh, drumul ocoleste. Dar masina era tunata, atarnau boxele de usile din spate. Si nah, trebuia sa se laude moldoveanul cu ce are (nimic peiorativ, tipul era din Focsani). Prin Brasov ori Cluj nu cred ca intalnesti asa ceva. O avea Bucurestiul o influenta atat de nefasta?

Inchei cu o nedumerire: de ce unii oameni stau nemancati doar pentru a merge cu masina? Serios. CUnosc si d-astia.

Acum va las. Salutari BLOGOSFERICE tuturor! Si ma bag la somn: o fi Brasovul odihnitor ca oras, dar nu poate sub nicio forma inlocui somnul „clasic”.

ps: Astept pe contact@emilcalinescu.eu articole despre 1 iunie. Mai sunt destule locuri, dar se ocupa cat de repede 🙂

Comments

comments

5 thoughts on “Masini

  1. Mie aceeasi senzatie mi-au lasat-o, fara exceptie, toate orasele Romaniei, la trafic toate au iesit peste traficul din Bucuresti. In sensul bun, fireste.

  2. M-ar interesa si pe mine un service de tuning profesional. Ma poti ajuta cu vreun sfat? Mersi!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !