Masina – o investitie proasta

De cate ori n-ati auzit in mass media expresia Masina – o investitie proasta? Eu unul am auzit-o de atatea si atatea si ori si mi se pare partial adevarata. Nu complet adevarata, insa partial.

Pe de alta parte, singurul argument viabil sa fie cel economic? Sa vedem:

1. O masina noua isi pierde foarte mult din valoare in primul an. Este un adevar. De aici rezulta clar: Masina – o investitie proasta este o generalizare fortata. De fapt, o masina NOUA este o investitie proasta. Cu asta pot fi de acord.

2. Exista masini vechi care sunt mai scumpe decat altele noi. De aici rezulta, fireste, urmatoarea intrebare: ce este de preferat la acelasi pret? Grea alegere.

3. Masini vechi ar trebui sa cumpere cunoscatorii. „Amatorii” pot fi foarte usor pacaliti. O vopsea intacta nu este neaparat de bine, acea masina putand fi taxi (taxiurile au acel autocolant galben). Si exemplele pot continua.

4. Cat de sigura este o masina veche? Este oare indicat sa renuntam la siguranta noastra pentru niste bani in plus?

5. O masina veche s-ar putea sa consume mai mult. Ceea ce ne duce cu gandul la urmatoarea chestie: nu cumva diferenta o vom plati in rate?

6. Cu o masina veche nu prea te poti lauda. Sau ma rog, depinde de ce masina. Ca oricand da mai bine un BMW vechi in dauna unui Logan nou-nout.

Daca sunteti doritori de masini Second-hand si doriti sa fiti siguri ca nu luati teapa, puteti vizita Vitan-auto.ro. Mi l-au recomandat vreo 3 amici. Nu au cumparat inca d-acolo, da cica-s pe cale. Le doresc inspiratie la alegerea masinii.

Sa zic ceva in final, ca am uitat: conteaza foarte mult scopul pentru care-ti cumperi masina. Vrei sa conduci tu dar ai o imagine de aparat? Vrei sa o faci taxi? Vrei doar sa te distrezi?

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

ps: Masina – o investitie proasta este o sintagma doar partial adevarata. Eu unul as reformula-o mai precis: in general, o masina noua este o investitie proasta. Asa suntem siguri de adevarul frazei.

One thought on “Masina – o investitie proasta

  1. in 2010 am cumparat de acolo o masina pentru al meu nepot!!…din Vitan…super masina!! second-hand…face Constanta saptamanal, la facultate cu ea si n-a avut probleme deosebite…pe bune e cel mai tare targ!!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !