Masina full? Xenon.

Cand discuta despre masini pasionatii discuta despre dotarile acestora. Unii au masina dar n-au dotarile minime necesare (in Romania o masina fara aer conditionat este ceva rusinos, iar caldurile din ultima perioada confirma necesitatea absoluta a acestui accesoriu), iar altii, din snobism pur, isi iau masina full.

Legat de accesorii, o paranteza scurta: romanii prefera confortul si oarecum snobismul, in timp ce occidentalii prefera siguranta (un airbag in plus de exemplu). Statistica era si pe marci, cei care cumpara Audi prefera sa ia masina full, in timp ce Hyundai-ul este luat in majoritatea cazurilor in versiunea standard. Explicabil, cine are bani de Audi are bani de toate dotarile.

Altceva mi-a atras insa atentia: asa numitul Xenon. Unii il considera o fita, altii o necesitate. Vazusem undeva 4 avantaje ale acestui Xenon:

1. Cica ar avea o durata de viata mai mare decat un bec normal.
2. Cica ar consuma mai putin.
3. Cica ar fi mai estetic.
4. Dau o lumina mai puternica.

M-am interesat si de preturi, iar pretul porneste de la 130 de lei (AICI m-am uitat, dar gasiti in multe alte locuri), dar il putem gasi si la 600 de lei. Habar n-am care e diferenta dintre unul de 130 si unul de 600 de lei.

Altceva mi se pare insa foarte interesant: de ce ne-am pune asa ceva? Daca doar astea 4 ar fi argumentele e destul de nasol. Singurul argument cu care sunt de acord este al IV-lea, in rest nu stiu ca becurile normale sa se strice foarte repede, consumul nu stiu daca este o problema, iar cu estetica nu am fost niciodata prieten. Repet ce am mai zis anterior: daca as avea masina nu mi-as vopsi-o in veci daca ar fi zgariata. Merge si zgariata zic…

Acum imi pun insa alta intrebare: oare toti cei care isi pun faruri cu Xenon sunt snobi? Sau de fapt ele chiar sunt utile? Doar intreb si astept ajutorul celor care se pricep. EU ma recunosc invins.

Salutari CU XENON tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !