Masa zilelor noastre

Masa zilelor noastre

 

Pe Dana Voicu am vazut-o in aproape toate ipostazele:
– Am vazut 2 spectacole regizate de ea, ale studentilor de la Spiru Haret (Recviem pentru un iepuras si Un barbat are nevoie de ajutor).
– Am vazut-o pe scena, in spectacolul Sase din 49.

Cum mai lipsea s-o vad? Actor – regizor, bineinteles. Lucru care s-a intamplat acum fix o saptamana, la Teatrul de Arta din Bucuresti, in spectacolul Masa zilelor noastre.

Masa zilelor noastre este un spectacol in care Dana Voicu isi arata atat potentialul actoricesc (interpretand felurite roluri), dar si cel regizoral (aratand cum poate fi imbinat jocul actoricesc live cu tehnicile multimedia).

Caracterizarea facuta de producatori mi se pare tot ce se poate spune despre Masa zilelor noastre: „Un performance multimedia despre conditia femeii moderne”.

Acest spectacol mi-a atras atentia prin tehnicile multimedia folosite. Desi este o practica des intalnita, pentru mine a fost prima oara cand am asistat la asa ceva. Pe langa scenele jucate in fata noastra am vazut si scene proiectate, care completau perfect peisajul. Scena de final (pe care n-o voi dezvalui) mi s-a parut a fi printre cele mai reusite. Un spectacol ca acesta va fi cu siguranta apreciat de catre iubitorii de teatru, tehnicile multimedia fiind, parca, niste condimente care-l fac sa iasa din anonimat.

E drept, la putin timp dupa acesta, am vazut un alt spectacol, Te iubesc! Te iubesc? unde tehnicile multimedia au completat prestatiile actorilor.

Legat de Dana Voicu, in urma unei cautari pe internet, am aflat de unde o stiam eu: a jucat in filmul Buna! Ce faci?. Atunci cand am vazut-o prima oara, in Sase din 49, mi se pare cunoscuta, insa nu stiam de unde.

Ca sa completez inceputul acestui articol, ar trebui sa mai vad un film regizat de ea, dar si unul in care sa fie atat regizoare, cat si actrita. Sincer, chiar mi-as dori acest lucru. Cum de altfel doresc multor actori de teatru: sa-i vad si pe marile ecrane. Un actor complet este cel care a facut roluri memorabile atat pe marile ecrane, cat si pe marile scene.

Masa zilelor noastre s-a jucat la Teatrul de Arta. Locatia este neschimbata, un loc la fel de primitor si de intim. Singurul element nou este deschiderea terasei, cu 2 ecrane imense. Cand am fost eu era tenis, insa au rulat si meciurile campionatului mondial. O atmosfera placuta, vie, te imbie sa bei o bere atat inainte de spectacol, cat si dupa. Un motiv in plus sa merg mai des la Teatrul de Arta. In plus, unele spectacole am inteles ca se joaca acolo, in aer liber.

Masa zilelor noastre se reia la toamna. Merita sa mergeti sa-l vedeti. Veti vedea ipostazele femeii din ziua de astazi. Veti vedea un recital actoricesc al Danei Voicu, care insa iese in evidenta si din punct de vedere regizoral. Merita, de asemenea, sa dati o fuga pe la Teatrul de Arta (Strada Sf Stefan nr 21, vizavi de Facultatea de Stiinte Politice – Universitatea din Bucuresti), atat pentru spectacolele pe care le gazduieste, cat si pentru terasa superba din curtea teatrului. Salutari TEATRALE tuturor! ­čÖé

2 thoughts on “Masa zilelor noastre

  1. Pingback: Masa zilelor noastreBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !