Marele maraton blogosferic de Craciun – concluzii finale. Castigatori.

S-a dus marele meu maraton blogosferic. AICI gasesti trimiteri catre toate articolele si sondajul. Despre sondaj voi scrie in randurile ce urmeaza.

Incep abrupt si spun castigatorul: HO HO HO scris de fostul meu coleg de camera de la Predeal, Oliviu Bujor. Lupta a fost stransa, insa acesta a fost castigatorul.

Despre acest articol voi spune 3 lucruri:
1. A avut un titlu atractiv. Nu stiu cat de atractiv pentru SEO (ca vizite nu sta ATAT de bine), dar atractiv pentru cititori. De ce? Pentru ca in acel articol cu sondaj erau trimiteri catre toate articolele. Posibil ca multi sa nu fi citit articolele in ziua cand au aparut, dar sa fi intrat pe articolul cu sondajul si sa fi citit doar articolele cu titlu atractiv. Bravo autorului.
2. A inceput cu o poezie si are si o poza. Desi nu prea pun poze, tind sa cred ca au efecte benefice. Oare atat de important sa fi fost efectul?
3. Exista si chestii atat de hulite. Dar legale si, dupa parerea mea, morale. Unii oameni, inclusiv Portocala (asta e porecla lui), au facut reclama articolului cu sondajul. Si chiar au cerut expres un vot. Unii zic ca nu e corect, dar eu zic ca da. Unii considera ca vor sa fie primii indiferent care este miza. Miza de fapt nu era aici, dar unii oameni vor sa fie lideri. E perfect firesc.
Si mi se poate reprosa: ce fel de „concurs” a fost acela? Batalie de like-uri? Iar eu raspund, aparent neinteresat: nu am avut ce sa fac. E un adevar: chiar si daca mi-as fi dorit, n-as fi putut face nimic. Si de ce as face? Au intrat niste oameni pe acel blog al meu si poate unii din ei si-au aruncat ochii si pe unul sau altul dintre articole. De ce ar fi asta un lucru rau?

Legat de votare, mai invoc 2 argumente primite:
1. Cineva imi zicea ca va vota doar dintre articolele care au deja cel putin 1 vot. De ce? „Celelalte nu merita nici macar sa le citesc”.I-am zis acelei persoane: „te-ai gandit ca poate unii s-au votat singuri? au 1 singur vot”. La care acea persoana, foarte calma: „Stiu. Dar daca un autor de articol nu s-a obosit sa se voteze nici macar el inseamna ca nu merita nici voturile altuia. Un candidat in politica se oboseste sa se duca la vot si sa se voteze, nu?”. Cand am auzit argumentul, am amutit. Pur si simplu avea dreptate.
2. O alta persoana, care refuzase invitatia mea, a spus: citind articolele aparute mi-am dat seama ca nu m-as fi putut ridica la nivelul lor. De votat n-am putut vota pentru ca fiecare are farmecul lui. Chiar si cele „cu ura”. Acelea sunt funny. Si de data asta am fost lasat fara replica.

Asadar, Oliviu Bujor Portocala este PRIMUL castigator. O sa zic la sfarsit care este premiul.

Celalalt premiu merge la Simona Mocanu, autoarea articolului Draga. Articolul este la mare distanta de urmatorul clasat, articol scris de Claudia Tocila. Iar partea buna a articolului este ca se claseaza pe locul 3 (dupa Homepage si articolul despre Football Manager) pe ultimele 7 zile. Deci a fost un articol cu adevarat URMARIT. Si inca ceva: articolul este locul 2 si la voturi. Deci si citit si urmarit. Felicitari pentru el.

Inca 2 chestii despre articol:
1. Este un articol cu dorinta Simonei de a avea o pisica. Daca pisicile au succes pe facebook, de ce sa nu aiba succes si in blogosfera?
2. Este un articol foarte bine scris. Vreo 3 persoane mi-au spus ca pare scris „profesionist”. Ah, da: e mult peste oricare alt articol scris de mine pe acest blog. Dar nu e deloc greu sa reusesti lucru asta. E o performanta sa-ti iasa unul mai prost ca astea ale mele…

Si acum premiul: un banner la mine pana la urmatorul maraton de guest-posting. Ei imi vor trimite codul de banner sau o poza si eu voi pune bannerul. Vor avea posibilitatea sa aleaga blogul pe care sa fie pus bannerul: acesta, cel de pe wordpress sau minunat.eu .

Nu garantez ca la urmatorul maraton de guest-posting va fi acelasi premiu 🙂

Cam atat 🙂 Salutari blogosferice tuturor!

ps: Conform jetpack, dar si google analitics, cea mai AGLOMERATA zi din istoria acestui blog a ajuns 25 decembrie! Multumiri inca o data tuturor 🙂

Comments

comments

One thought on “Marele maraton blogosferic de Craciun – concluzii finale. Castigatori.

  1. Excelent articolul Draga de Simona Mocanu. Amuzant şi, cum ai spus şi tu. foarte bine scris. La mulţi ani!!! Să îţi aducă Noul An tot ce îţi doreşti şi ceea ce simţi că-ţi lipseşte. Distracţie plăcută şi multă sănătate.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !