Mama (2013)

Trebuie sa precizez din start: nu este un articol despre mama mea, ci un articol despre filmul cu acelasi nume. Si nu e film romanesc (asa cum a crezut un amic).

Inca un paradox: filmul Mama este de groaza. Sau ma rog, asa scrie pe afis. Ca de fapt este departe de a te baga in scaun si a-ti crea probleme cu dormitul noaptea. Nici macar senzatii tari in timpul filmului nu creaza. Are cateva scene (nu multe) mai „neplacute”, insa cam atat. Probabil asta e marele defect al lui. Si asta din fix 3 motive:

1. Pentru ca e horror are pe afis: interzis minorilor. Deci din start goneste cativa oameni din sala de cinema (pentru unii chiar conteaza bulinuta aia).

2. Goneste adversarii filmelor de groaza. Aseara invitasem cateva persoane sa ma insoteasca, vreo 2 mi-au zis: NU, NU VREAU SA VAD FILM DE GROAZA.

3. Fanii filmelor de groaza vor fi si ei dezamagiti: asta nu e film de groaza.

Nu, nu e film rau. Dar e ceva drama: acum razi, acum e o faza de speriat nitel, imediat dupa s-ar putea sa te intristeze ceva. La final ramai pe ganduri nitel. Cate putin din toate. Un mix bunicel, nu stralucit, nu ceva pe care vei tine minte peste ani. Insa nici ceva care sa te enerveze ori ceva in urma caruia sa regreti banii dati.

Povesti cu copii crescuti in salbaticie si cu problemele lor ulterioare de adaptare nu sunt chiar povesti placute. Si nu sunt deloc fictiune. Asa ca undeva in sufletul tau s-ar putea sa-si gaseasca un locsor acest film.

Nu pot anticipa ce succes va avea acest film. Probabil cele 3 aspecte mentionate la inceput il vor trage nitel in jos. Cei care vor merge insa la film nu cred ca vor fi foarte dezamagiti. In fond, nu cred ca si-a propus sa fie film de Oscar.

Filmul e de vineri in cinematografe adus de RO IMAGE 2000 si a fost vizionat la CinemaCity Sun Plazza.

Salutari CINEFILE tuturor ­čÖé

Comments

comments

7 thoughts on “Mama (2013)

  1. Foarte tare faza cu … nu e vorba despre mama mea. Mda, buna precizare ca si asa vine 8 martie si ne gandeam ca simti nevoia sa scrii ceva despre asta ­čÖé

  2. Pingback: Scary MoVie V

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !