Sa trimiti un Malaez ca mine la un film precum The Fault in Our Stars reprezinta din start un risc, din simplul fapt ca singurele lacrimi ce se scurg pe obrajii mei sunt de la prea mult ras, nicidecum vreo alta emotie.N-am citit romanul inainte; am auzit ca e bun, ca lumea sta cu pachetele de servetele alaturi atunci cand il citeste. Pentru ca atunci cand citesti o carte, esti liber sa-ti exteriorezi sentimentele mai bine ca intr-o sala de cinema. Exact pe aspectul asta a mizat si Josh Boone, regizorul filmului, cel care si-a impus ca la finalul celor 125 de minute de ecranizare, spectatorul sa exlame „hai sa plecam mai repede din sala, pana nu ma apuca iar plansul!”.
The Fault in Our Stars, sau filmul Sub Aceeasi Stea, asa cum a fost el tradus la noi, reprezinta acel gen de poveste pe care toata lumea o cunoaste, dar nimeni nu e in stare sa o exprime in cuvinte. Iar asta imi face misiunea de azi si mai dificila.Shailene Woodley este Hazel Grace Lancaster, o adolescena bolnava de cancer in faza terminala ce se autocaracterizeaza ca fiind o grenada gata sa explodeze. Poate ca destinul, sau poate o ca dorinta pusa sub o stea cazatoare i-l scoate in cale pe Augustus Waters (Ansel Elgort), un tanar carismatic, un loverboy ce poseda totusi principiile unei vieti morale si corecte.Chimia dintre cei doi este evidenta si depaseste barierele unei boli cumplite ce a pus stapanire pe tineretea lor. Extravertit din fire, Gus o invata pe Hazel Grace, o fata de o inteligenta uimitoare, sa guste micile placeri ale vietii si sa nu isi seteze limite pentru a le putea obtine. Subiectul unui roman neterminat si dorinta de a descoperi o continuare nespusa ii apropie pe cei doi si ii impinge catre gesturi si amintiri la care nu s-ar fi gandit vreodata.William Dafoe aduce pe marile ecrane un rol, desi secundar, exceptional, al unui scriitor alcoolic incercat de viata mult mai puternic decat ar fi fost el pregatit sa accepte. Peter Van Houten, misteriosul autor al unui roman ce devine intriga povestii de dragoste dintre Hazel si Grace, impresioneaza atat printr-o doar aparenta generozitate initiala cat si printr-un comportament ulterior dintre cele mai josnice.Gandul ca fiecare respiratie de care te bucuri poate fi chiar ultima se dovedeste a fi, nu fatal cum se intampla in majoritatea cazurilor, ci un motiv in plus de a trai viata exact asa cum bataile inimii tale subrede iti dicteaza. Hazel Grace si Gus se bucura impreuna de o dragoste in care nu mai credeau, evadand dintr-o lume mica si inchisa a celor diagnosticati cu cancer si creandu-si propriul lor univers unde perfectiunea poate fi intr-adevar atinsa.As concluziona prin a spune ca The Fault in Our Stars nu este un film, ci o lectie de viata. O lectie ce te invata, mai inainte de toate, ca zambetul celui din fata ta poate fi cel mai frumos lucru pe care l-ai vazut vreodata. Debutand direct pe primul loc in box-office-ul american, filmul s-a bucurat deja de incasari de patru ori mai mari decat bugetul de productie si se anunta a fi unul dintre marile succese ale anului. Distribuit de Odeon Film, filmul apare in cinematografele din toata tara vineri, 13 iunie.
Alexandru Ion – Malaezu a mers in locul meu la The Fault in Our Stars. El nu este, insa, la prima vizita pe blogul meu, precedenta soldandu-se cu unul dintre cele mai misto interviuri luate de mine. Salutari CINEFILE tuturor!
Ufff…mai bine la un masaj…eu zic de mine, desigur!!!
Sa ai o seara placuta si un weekend fain!