Mai multa reclama utilizatorilor

Mai multa reclama utilizatorilor

 

Introducere

 

Vazusem acum ceva timp un articol pe Refresh.ro despre o noua functionalitate a facebook. Am implementat-o si eu, cu intarziere, cu ajutorul amicului Marin Apostol. Insa nu despre cat de greu a fost, din punct de vedere tehnic, a fost sa imi implementeze asta aici, pe EmilCalinescu.EU, vreau sa va vorbesc, ci despre utilitatea acestei gaselnite a facebook. Sa va arat intai despre ce e vorba:

EmilCalinescu.EU

Am aici de facut 5 precizari/discutii.

Profilul personal sau pagina?

Aici e o intrebare la care cu greu pot raspunde. Initial imi aparea pagina de facebook a blogului, apoi am setat sa apara profilul personal. In fond, articolul a fost scris de mine, ca persoana, nu de o pagina de facebook. In plus, in newsfeed apar mai sus postarile persoanelor decat ale paginilor.

Totusi, intrebarea ramane deschisa, putand exista situatii in care ar fi de preferat sa fie pusa pagina de facebook. De exemplu, ma gandesc, in cazul meu, ca poate ar fi bine ca la postarile blogului CristianManea.eu, fiind vorba de UN PERSONAJ, sa apara pagina de facebook a blogului. Nu stiu, in acel context mi s-ar parea nitel mai relevanta. Poate ma ajutati si voi cu alte exemple.

Sunt avantajati cei care scriu pe site-uri/blog-uri colective

Aici ma refer intai si intai la cei care scriu pe site-urile ziarelor. Va arat screenshot de pe pagina Adevarul.

Adevarul

N-o cunosc pe tipa, stirea este luata random, dar nu asta e relevant acum. E important faptul ca ea, ca persoana, este nitel mai vizibila. Nu mai este un no-name la un ziar mare. Poate unii vor dori sa citeasca doar ce scrie Ana Stan, asa ca ii vor da follow ei, in mod direct.

Nu stiu, insa, de ce nu toti ziaristii Adevarul apar astfel. O fi vorba d-o scapare tehnica?

Se face o legatura directa intre autor si articol

Exista persoane care au N pseudonime. Tin minte ca tot cautam, candva, pe pagina de facebook a unui blog, persoana care scrie articolele. Pur si simplu, pentru linistea mea sufleteasca, doream sa comunic direct cu persoana si nu cu pagina de facebook a blogului sau. Acum pot afla mai rapid cine este autorul. Deci avantajele sunt si pentru cititori, nu doar pentru autori.

Clarifici mai usor niste confuzii

Sa ne imaginam ca ati dat de un articol misto share-uit de un prieten. Vedeti ca nu e al lui, va apare acolo cine l-a scris. Faceti click pe autor, direct pe el, si vedeti ce posteaza acesta. Apoi va dati seama: bai, dar asta e cel care a scris acum 3 luni articolul ala misto … Din nou cititorul este in avantaj.

Optiunea NU este obligatorie

Unii, pe care ii inteleg cu greu, prefera sa-si pastreze profilul cat mai personal. Abia daca accepta ca postarile de pe peretele lor sa poata fi citite de prietenii prietenilor. Ei NU vor fi obligati sa-si activeze aceasta optiune ori, asa cum ziceam mai sus, la ei va putea aparea pagina blogului.

Concluzii

Personal, ma avantajeaza optiunea, iar acest lucru se simte deja. Eu nu prea aveam urmaritori (asta pentru ca sunt atat de nebun incat sa-i vreau pe toti prieteni), insa acum, cumva, am ajuns la 75 de urmaritori. Altii au mii, eu ma laud cu 75, da-s buni si astia.

Follow

Oricum ar fi, facebook ofera mai multa reclama utilizatorilor persoane fizice. Iar aceasta reclama este atat gratuita, cat si platita (platesti o postare pe pagina, toti vad numele autorului si pe langa like-ul dat paginii ar putea da si follow autorului). Toata lumea are de castigat, nimeni nu pare a fi nemultumit. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !