Mai mult decat mobila

Mai mult decat mobila

 

Din punctul de vedere al unora, mobila are un unic scop: estetica incaperii. E placut sa vezi o camera frumos aranjata, in culori calde, armonizata cu scopul acelei camere: camera de zi, birou, dormitor. Nu poti dormi prea linistit intr-o camera zugravita in mov-aprins, chiar daca movul este culoarea ta preferata. Este o chestie verificata.

Exista insa anumite obiecte de mobila care sunt importante SI din alte puncte de vedere. Sa va dau 3 exemple in acest sens:

1. Cand cautam scaune de birou, nu trebuie sa avem drept unic criteriu culoarea si modul cum se asorteaza cu restul biroului. Pe acel scaun vom sta ore bune in fiecare zi, asa ca este foarte important materialul, inaltimea, latimea, dar si cat de mult poate fi el reglat. Daca luam scaun pentru noi, e clar ca alegerea o facem in functie de propriul corp: cat de corpolenti suntem, cat de inalti suntem, etc. Cand insa comandam scaune pentru toata firma, e clar ca ele trebuie sa fie cat mai reglabile, pentru a fi comode pentru absolut toti angajatii.

2. Un caz asemanator il intalnim la paturi. Un somn profund si odihnitor are loc doar intr-un pat confortabil. Trebuie sa stim cum sa alegem nu doar patul, ca rama, cat si salteaua (si ea deosebit de importanta). Multi ignora importanta patului si-l considera doar un obiect de mobila. Trebuie doar sa fie potrivit in peisajul camerei.

3. De birou ce ziceti? Ori de masa aceea speciala pentru calculator? Ati vazut birouri prea inalte? Ori partea aceea pentru tastatura pusa mult prea jos. Un birou frumos nu este intotdeauna un birou comod. De multe ori vad, la banci, tastaturi puse pe masa, cu tipe nevoite sa tasteze acolo. Cat de incomod le-o fi? Seful bancii nu se gandeste la asta. Nu-i trece prin cap ca unele mese ar putea fi incomode.

Putem vorbi si de altele ca fiind mai mult decat mobila. Cele 3 enumerate mai sunt sunt cele mai elocvente exemple. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Mai mult decat mobila

  1. Pingback: Mai mult decat mobilaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !