Magazin pentru barbati

Magazin pentru barbati

 

 

Mergand prin mall, noul El-Dorado al romanilor (nou adica de vreo 17 de ani), constati ca, de fapt, acela este un magazin pentru femei. Trei sferturi dintre magazine au produse doar pentru femei, in timp ce un sfert au produse SI pentru barbati, si pentru femei. In putine mall-uri exista magazine EXCLUSIV masculine.

Problema este ca si acele magazine mixte sunt facute tot dupa tipare feminine. Cu exceptiile de rigoare, bineinteles.

Din acest motiv, multi barbati REFUZA sa mearga la cumparaturi in mall. Ei considera ca mersul la cumparaturi este, in sine, o activitate pur feminina. Pentru ei, pentru barbati, solutiile se gasesc online.

Acum, va voi vorbi despre un magazin pentru barbati. Nu vinde haine, ci vinde CEASURI. Nu doar ceasuri pentru barbati, insa le vinde BARBATESTE. Este magazinul GANDIT barbateste. Apropo, ceasul este, in opinia unora, singura bijuterie acceptata pe mainile barbatilor.

Acum sa va explic ce inseamna, dupa mine, un magazin pentru barbati, urmand ca apoi sa verificati in ce masura toate acestea se potrivesc magazinului Watchshop:

Watchshop LOGO

 • Barbatii nu au timp de pierdut, deci trebuie ca site-ul sa se incarce rapid. Nu voi intelege in veci magazinele online unde ai nevoie de minute bune pentru a accesa toate paginile necesare. Chiar nu le inteleg.
 • Magazinul este unul specializat, nu unul generalist. Barbatii prefera magazinele specializate: intra AICI pentru blugi, AICI pentru ceasuri, AICI pentru tricouri.
 • Iar daca vorbim de magazin specializat, barbatii simt nevoia unui magazin unde sa fie indrumati, fie si online. „Vreau sa fac un cadou cuiva. Nu stiu ce ceas sa aleg.”. Un barbat pasionat de ceva (de ceasuri in acest caz) simte nevoia sa aiba o discutie serioasa cu cineva care se pricepe la acest domeniu. E absolut necesar.
 • Un barbat are nevoie de toate informatiile despre ceas. Unele informatii nu le poti afla doar uitandu-te la acel ceas, intr-un magazin fizic. De exemplu, eu ma uit ca ceasul sa aiba geam de safir, sa nu se zgarie. Pentru mine e ceva de baza. La fel, vreau sa stiu diametrul cadranului. Degeaba ceasul e superb daca are 35 de mm. E minuscul pentru mine, neinsemnand ca nu se potriveste altcuiva.
 • Multe informatii, putine poze. O poza este de ajuns.
Fiecare model de ceas are o singura poza pe site. De ajuns pentru un barbat. Sursa foto.
Fiecare model de ceas are o singura poza pe site. De ajuns pentru un barbat. Sursa foto.
 • Barbatii sunt si ei snobi. Vor marci. Ma rog, din motive diferite: nu neaparat sa se laude, cat mai ales pentru a avea siguranta ca acel ceas va tine. Da, barbatul nu-si ia ceas o data pe luna, precum femeile haine. Barbatul vrea un ceas REZISTENT, asa ca acea marca este garantia lui ca acel ceas va tine. Iar cand zic ca va tine, ma refer nu doar la mecanism, ma refer si la infatisare: vopseaua de pe un ceas se poate jupui dupa jumatate de an. Nu va mai arata ca nou.
 • Service. Un barbat trebuie sa stie intotdeauna unde sa mearga cu produsul atunci cand se strica. El, barbatul, nu prea strica produsul, dar acesta poate fi stricat de altii.
 • Site-ul este foarte organizat. Recititi primul punct: timpul. Nu doar pentru ca este vorba despre barbati, ci si pentru ca este vorba despre CEASURI. Ar fi culmea ca un magazin de ceasuri sa desconsidere timpul. Ar fi impotriva oricarei logici.
 • Seriozitate si traditie. Barbatul prefera un magazin sigur, de traditie, in dauna unuia nou. E vorba atat de brand-ul ceasului, cat si de brand-ul magazinului care-l comercializeaza.

Watchshop Banner 1

Watchshop corespunde in (aproape) toate privintele, cu o mica (minuscula) exceptie: in afara de ceasuri mai comercializeaza si bijuterii. Nu stiu de cand (n-am prins momentul), insa, probabil, era nevoie sa atragi, cumva, mai multe femei pe site.

Watchshop Banner 2

Oricum, Watchshop are o campanie faina, repozitionandu-se drept singurul magazin online de ceasuri dedicat barbatilor. Si o face foarte bine.

Watchshop Banner 3

Am pus mai sus cele 3 bannere ale campaniei, mi se foarte inspirate.

Da, barbatii vor masini si bere, desi as mai fi trecut acolo si nitel fotbal, ca tot trecu Euro 2016.

Apropo de fotbal, vreo 2 amici mi-au zis o chestie foarte tare, pur masculina: bai, ce naspa-s meciurile cu prelungiri si penaltiuri. Nu iti poti calcula cand se termina.

O femeie nu-si pune niciodata problema asta. Pentru ea 5 minute pot fi si 50 si 250. Pentru un barbat, 90 de minute sunt 90 de minute. Prelungirile sunt ceva ce, uneori, incomodeaza.

In final, o rugaminte: ziceti daca mai stiti vreun magazin pentru barbati. Fix ca Watchshop: nu doar cu produse masculine, ci gandit barbateste. Daca stiti, dati de veste, sa aflu si eu. Legat de ce vor barbatii, la modul general, voi scrie, probabil, un alt articol. Salutari MASCULINE tuturor!

 

Comments

comments

6 thoughts on “Magazin pentru barbati

 1. Am scris si eu despre ei si apoi am cumparat un ceas pentru iubita, dar si unul pentru mine. Mi-a placut foarte tare modul cum vine in carcasa. E un site foarte bun, ce mai…

 2. p.s. Asta cu site pentru barbati e riscant, caci sperie fetele. Isi pierd jumate din clienti, cand de fapt n-au de ce, caci au atatea variante de ceasuri pentru orice sex.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !