Magazin oficial Samsung. Competenta specialistilor IT.

Va povesteam despre aventura mea la B’estFest 2013. Articolul nu a starnit valva asteptata (pana acum cel putin), asta pentru ca acum nu mai e nimeni interesat de festival. Probabil la anul, pe vremea asta, lumea va cauta in prostie informatii despre B’estFest 2013 si va ajunge, intr-un final, si pe bloguletul meu.

Cum ziceam si in articolul respectiv, dupa B’estFest 2013 am fost prin Mall Baneasa. Era in drum si oricum voiam sa ma uit la diverse p-acolo. Fara sa vreau nimeresc la un Magazin oficial Samsung. Ma rog, eu ii zic magazin oficial Samsung intr-un mod destul de impropriu, pentru ca nu este magazin. Adica nu poti cumpara nimic d-acolo. Despre acest aspect o sa vorbesc mai incolo.

Acum sa vorbesc despre una din tipele de la acel stand. Intai sa va arat poza:

Acum sa va zic despre ea, spunand din start ca mi-a lasat o impresie foarte foarte buna. Motivele sunt urmatoarele:

1. Este printre putinele care stie atatea lucruri despre produsele expuse. Sunt alte magazine in care incompetenta este mare, in care oamenii habar n-au ce au expus. E adevarat, ea avea putine produse expuse, puteti spune ca nu i-a fost atat de greu, insa cu toate astea trebuie apreciat efortul. Mi-a zis cum a intrebat pe cineva in legatura cu o chestie (da domne, asa se face: intrebi daca nu stii ceva). Exemple despre incompetenti angajati la magazine de IT pot fi date cu tona. Ne aflam in aceeasi situatie si atunci cand vorbim despre inteligentii care vorbesc despre procesoare cu 4 inimioare.

2. Sunt misogin daca spun ca este printre putinele fete care stiu atata tehnologie? Serios: statistic vorbind majoritatea fetelor habar n-au cum sta treaba cu tehnologia. Si nu sunt interesate de acest lucru. Am auzit acest lucru la concursul Super-Blog: „vai, dar in toamna baietii au fost avantajati: au fost atatea probe tehnice in care a trebuit sa scriem despre laptopuri sau despre imprimante…”. Cand zic EU asta sunt misogin; cand zic niste fete asa ceva se cheama ca sunt persoane romantice (care, as adauga eu, prefera sa scrie titanicuri blogosferice).

3. Tipa are 19 ani. Da, si eu am ramas uimit (era sa zic ca m-am MINUNAT) cand am aflat asta. Si cica lucreaza in acel loc de 1 an de zile (de la 18 ani cica).

4. Nu are o atitudine agresiva. In alte magazine vin vanzatorii (daca le zic specialisti IT ma fac eu de ras) prin spatele tau, aproape sa te ia in brate, si te intreaba daca te pot ajuta cu ceva. Uneori imi vine sa le raspund: m-as bucura daca m-ati putea ajuta, dar sunteti prea incompetenti sa puteti face asta. Ma rog, aici poate este vorba si de politica firmei, insa trebuie sa laud efectul, indiferent care este cauza.

5. Este o tipa foarte deschisa la minte. Am stat de vorba cu ea nitel mai mult (daca nu trebuia sa plece probabil as mai fi stat) si este o persoana foarte dezghetata. Plus ca are si un simt al umorului foarte dezvoltat.

6. Cand vorbim despre simt al umorului trebuie invocat nitel si aspectul fizic. O persoana cu simt al umorului dezvoltat trebuie sa aiba si un zambet frumos, nu? Ea are un zambet foarte misto, asta pe langa aspectul ei fizic foarte placut.

Nu credeam ca voi scrie vreodata un articol atat de laudativ la adresa unei persoane pe care n-o cunosc (sau ma rog, pe care abia am cunoscut-o). Regula se pare ca are si exceptii.

Legat de acel magazin oficial Samsung trebuie sa zic o chestie: ei nu vand produse, doar ti le prezinta. Strategia lor este interesanta, asupra ei eu am insa mari dubii. Chiar frumoasa domnisoara mi-a povestit ca venise un tip la un moment dat care vrusese sa cumpere 2 telefoane si care a fost foarte dezamagit ca nu poate face asta. Magazinele echivalente de la Sony, Panasonic ori Nokia vand produse. Nu stiu cat de multe, nu stiu daca ele per total sunt pe profit, dar ele vand produse. Ma rog, e interesanta strategia, poate calculele lor sunt corecte si economic au dreptate.

Inchei spunand ca as vrea sa merg si prin alte parti pe unde exista Magazin oficial Samsung. Vreau sa vad daca frumoasa domnisoara este o exceptie sau este chiar regula. Inca nu ma pot pronunta in privinta acestui aspect.

Salutari OFICIALE tuturor!

ps: Pe frumoasa domnisoara o cheama Gabi (nu ii stiu numele complet) si o puteti gasi in fiecare weekend in Mall Baneasa in asa numitul Magazin Oficial Samsung.

ps2: Poza este facuta cu un IPHONE in fata unui Magazin Oficial Samsung ­čśÇ #miseparecorect

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !