Machete Kills – Machete: ucigas meserias

Acum 3 ani filmul cativa oameni imi recomandasera filmul Machete. Unora li se paruse foarte tare si spuneau ca o sa-mi placa, altii spuneau ca este o mare aberatie. Din motive care tin de persoane, tindeam sa-i cred pe cei din urma. Si din acest motiv, dar si din cauza starii mele probabil, Machete mi-a ramas in minte ca un film slab. Scenele mi se pareau penibile, iar Machete, ca si personaj, mi se parea cel mult pueril. Ma si intrebam: cine dracu ar putea aprecia asa ceva? Oricum filmul e interzis minorilor, deci care ar fi publicul lui?

La finalul filmului, parca la misto, eram anuntati ca vor urma MACHETE KILLS si MACHETE KILLS AGAIN. Nu am luat in seama anuntul, mie-mi parea un fiasco tipic american, care n-are cum sa fie continuat. Iar daca va fi continuat e clar ca nu va avea succes.

Si a venit anul 2013, an in care apare Machete Kills – Machete Ucigas meserias. Ce concluzii pot sa trag dupa vizionarea acestui film:

1. Machete Kills – Machete: ucigas meserias este o comedie foarte buna. Mult mai comic decat prima parte, deci mult mai clar in ceea ce priveste publicul tinta.

2. Machete Kills – Machete: ucigas meserias este mult mai reusit decat primul. Contrar a ce aveam impresia pana acum ceva timp, continuarile par a fi mai bune ca primele parti. Situatia se pare ca o intalnesc din ce in ce mai des, deci n-as mai putea s-o vad ca pe o exceptie.

3. Machete Kills – Machete: ucigas meserias are o distributie „stelara”: pe langa personajul principal, Danny Trejo, avem o sumedenie de vedete, actori buni, dar si pseudo-actori a caror principala calitate este ca sunt cunoscuti. Din prima categorie enumar pe Mel Gibson, Antonio Banderas, Sofia Vergara, Jessica Alba, iar din a doua categorie enumar pe Lady Gaga (penibila ca de obicei, nici macar cand se autoironizeaza nu are umor) si Charlie Sheen (in rol de presedinte al SUA). Stiu, Charlie Sheen este actor. Dupa parerea unora.

4. Capetele zboara constant, sangele curge din belsug, umorul este la el acasa. Sigur nu suntem in Scary Movie? ­čÖé Se pare ca nu…

5. Dupa Machete Kills – Machete: ucigas meserias urmeaza … Machete Kills Again … in space (ne-au mintit in prima parte… sau n-au vrut sa dezvaluie numele complet), care se pare ca va fi tradus Machete: ucigas meserias in spatiu. Desi de obicei ma iau de traducerile filmelor si mai ales ale titlurilor, de data asta sunt de acord cu translatorul.

6. Machete Kills – Machete: ucigas meserias este, repet, o comedie. Nu poate si nu trebuie luat in serios. Nu AI VOIE sa-l tratezi ca un film clasic de actiune. Iar logica unor scene chiar n-are rost s-o gasesti (iarasi niste niste intestine sunt smulse din trupul cuiva; o scena asemanatoare era si-n prima parte).

7. Machete Kills – Machete: ucigas meserias este o comedie buna, pe care trebuie sa n-o ratati daca sunteti fani ai genului. Si un mic sfat: vedeti prima parte a filmului inainte sa mergeti la a II-a. Nu stiu daca o sa intelegeti sau nu ceva din partea a II-a, dar de ce sa riscati? Dupa ce vedeti cele 2 filme reveniti aici si spuneti daca am dreptate atunci cand spun ca a II-a parte e mult peste prima ­čÖé

Machete Kills – Machete: ucigas meserias este de ieri in cinematografe, fiind distribuit in Romania de InterCom Film. Vizionare placuta si salutari CINEFILE tuturor ­čÖé

Comments

comments

2 thoughts on “Machete Kills – Machete: ucigas meserias

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !