Ma tot duc

Ma tot duc … cu Oana Pellea si Gruia Stancu

Ma tot duc este un spectacol clasic, probabil cel mai vechi de pe scenele capitalei. Se joaca de peste 17 ani in tara noastra si de si mai mult timp pe alte scene ale lumii. Este, in acelasi timp, un spectacol trist, dar si o comedie. Nasurile rosii, de clovni, te duc gandul la o comedie. Insa acestea ascund, de fapt, suferinta celor 2 personaje. Spectacolul pare jucat la fata locului, pare propria poveste a celor 2 actori.

Este tipul de spectacol ce nu poate fi povestit, ci trebuie vazut. Iar cand zic TREBUIE vazut, ma refer la intelesul PROPRIU al cuvantului. Unei amice, imediat dupa ce i-am zis ca am vazut Ma tot Duc, ma intreaba: Cum, nu-l vazusei pana acum? I-am zis, oarecum rusinat: NU! La care ea, zambind: Sa nu mai zici nimanui chestia asta!

Legat de spectacolul Ma tot duc, mai subliniez 3 aspecte interesante:

1. Zic altei amice ca merg sa vad acest spectacol. Ea nu merge foarte des la teatru, ultima oara fusese in urma cu un an. Ma intreaba mirata: Se mai joaca? Sunt de peste 10 ani afise cu acest spectacol. E cel cu Oana Pellea cu nasul rosu, nu? Este un spectacol de care au auzit chiar si cei care nu frecventeaza salile de teatru.

2. Spectacolul Ma tot duc a fost vazut la Teatrul Mignon. Va reveni la toamna la acelasi teatru. Pana acum s-a jucat la Teatrul Mic si Teatrul Foarte Mic. Nu este deloc un spectacol mic, dimpotriva. Stabiliram deja ca e cel mai celebru spectacol din Bucuresti.

3. Am vazut spectacolul fix inainte de a plecat la Cluj (joi seara). Acest articol este de cel putin 3 saptamani in draft. Am fost la fel de indecis precum cele 2 personaje.

El: Plec.
Ea: Du-te daca vrei… Du-te, de ce nu pleci? Ce mai vrei tu de la mine? Du-te! Ma incapatanez sa-ti spun: DU-TE!.

Atat de decis am fost si eu. Daca era vorba de alt spectacol as fi zis ca scriu degeaba. Insa Ma tot duc se va mai juca: si la toamna, si peste 1 an, si peste 5 ani. Va fi tot timpul de actualitate. Exact precum spectacolul despre care am scris.

Ma tot duc este un spectacol cu Oana Pellea si Gruia Sandu, care se tot joaca in capitala. M-as tot duce la spectacole de genul Ma tot duc. Si va recomand si voua sa faceti astfel. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Ma tot duc

  1. Pingback: Ma tot ducBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !