Luxul de a avea … aer conditionat

Nu stiu daca in alte tari („alte culturi) este asa, dar la noi a avea (a beneficia de) aer conditionat este un lux. Un lux pe care nu toti si-l permit si pe care nu toti il merita. Sa va dau cateva exemple:

1. A avea aer conditionat in casa este ceva de „wow”. Si daca ai, cum sa ai in toate camerele? Da cine te crezi tu? Gigi Becali? Exista o solutie de compromis, aer conditionat mobil, care se plimba prin toata casa.

2. A avea aer conditionat in mijloacele de transport este iarasi un lux. Auzisem acum cateva luni ca doar bucurestenii au parte de asa ceva. Iar zvonurile erau insotite de vesnicele injurii la adresa bucurestenilor (unele directe, altele bine camuflate).

3. Ai aer conditionat la birou? Rusine sa-ti fie! Daca lucrezi la privat e nasol: sigur patronul tau a tepuit pe cineva. Daca lucrezi la stat e clar ca NOI cu totii iti platim tie luxul asta.

4. Ai gasit un sejur unde hotelul are aer conditionat? Esti bastan bre.

5. Ai masina cu aer conditionat? Uau, da bogat mai esti.

6. Esti profesor si ai aer conditionat in sala unde predai? Predai la Harvard cumva?

7. Ti-ai deschis un magazin mic si ai bagat aer conditionat in el? Da ce te crezi domne, mall?

8. Simplul fapt ca mergi intr-un magazin de electrocasnice si te duci sa te uiti dupa un aer conditionat te face bastan. Sau snob.

Iar alaturi de invidie au aparut si unele zvonuri:
1. Sa stai toata ziua intr-o incapere cu aer conditionat nu este sanatos. Pai da, nu e sanatos daca:
– iti bate in cap;
– dai o temperatura mult prea scazuta (serios, chiar iti doresti sa stai intr-o incapere unde sunt 18 grade?);
– tu faci drumuri dese inauntru si afara si schimbi mult si brusc temeperatura;
– nu cureti filtrele constant.
Altfel, acasa, cand n-ai aer conditionat, lasi usile deschise sa se faca un pic de curent. Curentul ala e sanatos? Serios, chiar nu e.

2. A avea aer conditionat in masina nu e sanatos. Foarte bine ca e sanatos sa stai cu toate geamurile deschise si sa se faca un mega-curent. E absolut logic.

Partea frumoasa: zvonurile sunt date de catre cei care n-au aer conditionat. Si care chipurile din acest motiv nu-si cumpara.

Eu inchei cu o chestie (auzita de la mai multi): mai bine te imbolnavesti de prea mult bine decat sa te imbolnavesti de prea mult rau (era vorba de mancare, dar o putem aplica si aici).

Salutari RACOROASE tuturor!

Comments

comments

5 thoughts on “Luxul de a avea … aer conditionat

  1. Mie aerul conditionat nu mi se pare asa un lux. La locul de munca e absolut necesar, asa ca nu am auzit pe cineva sa se planga ca lucreaza undeva fara A.C
    In Timisoara, de anu trecut exista AC in mijloacele de transport in comun..

  2. …cu siguranta ca nu-i un lux…cum nicio centrala termica. Da ce te faci cu creierul de gasca al functionarului din primarie, care considera o centrala un lux si iti include locuinta in categoria de lux si platesti impozit de te ustura…+ penalitati pe ultimii 5 ani…ca trebuia tu sa-i anunti, ca ai muncit ca un dobitoc, de dimineata pana noaptea tarziu pentru un minim de confort!
    Din propria experienta…patit in urma cu doi ani si platit vreo 2.ooo de roni, la acea data…

  3. Am luat exemplu din Antalya in 2008 ca AC-ul nu trebuie sa lipseasca de nicaieri, masina cu AC am din 2005, din 2007 merg numai la hoteluri cu AC, din 2008 am pe hol iar din 2011 si in dormitor, asta din urma merge din aprilie pana in octombrie in ultimii 2 ani, vara am maxim 23 de grade in camera, iarna 21.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !