Lucy

Castigatorii unei invitatii duble la filmul LUCY sunt: Sorina Vana si Andreea Lacriceanu, conform Random.ORG. Va mai astept la concursuri, saptamana viitoare voi avea un concurs pentru o animatie.

CASTIGATORI LUCY

Lucy

 

Oamenii isi folosesc, in general, 10% din capacitatea creierului. Nu exista, deci, oameni prosti. Exista oameni care nu reusesc sa-si foloseasca creierul mai mult. Expresia ITI STORCI CREIERII se pare ca are o explicatie cat se poate de stiintifica.

Ideea filmului Lucy este simpla: ce se intampla cand iti folosesti 100% din capacitatea creierului? Fix pentru ideea asta m-am dus sa vad acest film. Ok, si pentru cei 2 actori, Scarlett Johansson si Morgan Freeman, insa filmul are aceasta importanta intrebare la baza. La ea incearca sa raspunda si pentru ea trebuie sa mergeti sa-l vedeti.

Altfel, luat la bani marunti, filmul are cateva lacune evidente. Eu o voi enunta doar pe cea mai evidenta dintre ele: cum se face ca un drog atat de TARE, care avea o capacitate atat de puternica, era destinat initial comercializarii banale, catre niste tineri toxicomani dornici de distractie? Un astfel de drog ar fi trebuit sa fie rezultatul a ani de zile de cercetari, iar scopul sau ar fi trebuit sa fie crearea unui om invincibil. Fara sa fac spoiler, voi spune exact cum sta treaba il film: niste mafioti rai, asiatici in film, iau cu forta niste cetateni (mai multi barbati si o femeie, pe frumoasa Scarlett Johansson), carora le introduc in stomac un drog foarte puternic. Ei erau carausi, drogul urmand a fi preluat in 4 puncte din intreaga lume de catre oameni instruiti. Lucy aka Scarlett Johansson este batuta, punga din stomac i se sparge, deci ingereaza aproape jumatate din continut. Drogul o face sa isi foloseasca creierul intr-o proportie mult mai mare. Si de aici intreaga poveste a filmului.

Da, poate vreau prea multa logica intr-un film SF (mi s-a mai spus asta). Insa uneori logica SF-uri pare cel mult puerila.

Altfel, Scarlett si Morgan Freeman joaca foarte NATURAL in Lucy. In cazul lui Morgan Freeman ma intreb de multe ori de ce nu i se incredinteaza un rol in care sa-l cheme, pur si simplu, Morgan Freeman. El joaca la fel si, culmea, pare ca i se potrivesc aproape toate rolurile! Despre Scarlett zic doar atat: e cam imbracata! Prea multe haine pentru cum arata 🙂

V-am convins sa mergeti sa vedeti Lucy? Daca da, va anunt ca am pentru voi un concurs. Ca de obicei, 3 conditii de participare:

– Like paginii RoImage 2000;

– Like paginii Emilcalinescu.EU;

– Lasati, cu acelasi cont de facebook, un comentariu cu UN CUVANT legat de filmul LUCY. Conditia este ca acel cuvant sa nu mai fi fost spus de catre altii. Fiecare va spune alt cuvant (in afara de Lucy, bineinteles).

Castigatorii vor fi anuntati prin tragere la sorti. Voi baga in urna toti participantii, iar primii 2 vor fi declarati castigatori! Concursul se incheie vineri, orele 12. Invitatiile sunt valabile in perioada 1-14 august, in cinema Hollywood Multiplex Mall Vitan.

Acum imi fac datoria sa anunt alte articole din blogosfera despre Lucy: Edge and Back, Malaezu.ro, Raluca Uluiteanu + concursul organizat de Cineamator.

Lucy intra de vineri 1 august in cinematografe, fiind distribuit in Romania de RoImage 2000. Mergeti sa vedeti ce se intampla cand o persoana, fie ea si blonda, isi foloseste creierul in proportie de 100% (ah, da, se pare ca si blondele au creier … cel putin in film).  Mergeti sa vedeti 2 mari actori jucandu-si atat de natural rolurile. Mergeti sa vedeti un film scurt, surprinzator si bine realizat (bine nu inseamna exceptional). Salutari CINEFILE tuuror si bafta la concurs!

ps: O intrebare misto pe care am auzit-o in filmul Lucy: oare suntem pregatiti sa ne folosim creierul intr-o proportie mai mare? Greu de raspuns 🙂

4 thoughts on “Lucy

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !