Lucruri vechi

Eu sunt o persoana paradoxala si, de multe ori, ilogica. Nu ma atasez de lucruri, nu am tinut efectiv la niciun obiect, insa nu le vand. Nu-mi place sa vand lucruri vechi, chiar daca nu le mai folosesc. As putea si as fi putut scoate ceva bani de pe urma lor, dar ceva din mine imi spune sa nu.

Am insa amici care simt o mare placere vanzand si cumparand constant. Par a avea comertul in sange. Astazi se ocupa de anunturi auto, cautand cine stie ce chilipir, maine cauta cine stie ce telefon ori tableta. Vand masina lor, ca deh, e plin internetul de site-uri cu anunturi auto gratuite, si apoi isi iau alta, eventual identica.

Unii chiar isi pune problema, in momentul cumpararii unui produs, cat de repede se va devaloriza. Auzisem discutia asta legata de telefoane: Iau Htc ONE si nu LG G2 pentru ca LG-ul se devalorizeaza mai repede.

Nu-i condamn. Dimpotriva, ii apreciez. Ei fac ceva ce eu n-as putea face. Mie nu-mi place sa vand si sa cumpar lucruri. Partea economica este complet dereglata la mine. Prefer sa-mi cumpar un lucru atunci cand am nevoie de el si sa renunt la el fie cand s-a invechit, moral si fizic, prea mult, fie cand nu mai functioneaza. Ori poate vreau sa-mi iau un lucru pe care nu l-am mai avut pana acum (gen o tableta, care nu va inlocui niciun device existent).

Da, exista riscul sa mi se umple casa de lucruri vechi. Da, eu pierd, efectiv, o gramada de bani. In plus, mie-mi plac lucrurile noi, fie ca vorbim de imprimante, telefoane, tablete ori laptopuri. Sa nu mai zic de masina: nu as conduce in veci o masina a altuia, chiar daca stiu ca nu am grija de lucruri exemplar si ca sunt sanse ca fostul proprietar chiar sa fi avut grija de acel obiect. Pur si simplu asa sunt setat, si nu stiu daca asta s-ar chema sau nu snobism.

Ideea e simpla: vreau sa am lucruri vechi, insa lucruri care s-au invechit in proprietatea mea. Nu va sfatuiesc sa faceti la fel, stiu ca e gresit cum gandesc. Imi cunosc defectele, le fac publice si nu vreau sa le schimb. Pentru mine, a sta tot timpul sa cumpar si mai ales sa vand este un efort prea mare pentru mine.

Daca aveti timp, chef si talent la negociere, va sfatuiesc sa va apucati de negot. Scapati de lucruri vechi, eliberati casa, faceti rost de bani si va antrenati pentru un viitor job in vanzari. Uneori, daca sunteti buni, puteti cumpara un telefon cu 300 de lei si sa-l vindeti ulterior cu 350. Dar iti trebuie talent pentru asa ceva ­čÖé Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !