Los amantes pasajeros – Amantii pasageri

Los amantes pasajeros – Amantii pasageri se anunta un film interesant si incitant. Motivele erau 3:

1. Antonio Banderas si Penelope Cruz pe afis.

2. Regizor: Pedro Almodovar.

3. Filmul de deschidere de la TIFF.

In teorie stam bine, cu practica stam mai prost. Din start va spun ca cei 2 mari actori joaca doar cateva minute. EI sunt acolo in film doar cat sa apara pe afis (o tehnica de marketing foarte folosita, dar foarte enervanta). Ca regie Pedro Almodovar a incercat sa iasa in evidenta cumva, insa rezultatul este in cel mai bun caz comic.

Da, de fapt asa ar trebui sa privim filmul: o parodie (nereusita). Iar daca mai adaugi si homofobia mea (si a multor altor persoane) ajungi la un posibil dezastru financiar. In Romania nu vad bine acest film.

As mai adauga si alte 4 chestii:

1. Nu stiu criteriile de alegere la TIFF, dar oare posibilele controverse din jurul filmului sa justifice alegerea? TIFF-ul, ca festival pana una-alta romanesc, ar fi trebuit sa inceapa cu un film autohton.

2. Un articol foarte bun scrie Marin Apostol pe BlogDeCinema. Nota sa este 1 din 5 (la scoala ar veni cam nota 2, nu d-alta, dar nota 1 se ia doar pentru frauda). Nu sunt de acord cu notarea filmelor ca si principiu, dar aici nu pot fi decat 100% de acord.

3. Los amantes pasajeros – Amantii pasageri contine o precizare interesanta: acest film NU se bazeaza pe fapte reale. Ok, o fi fost o ironie la adresa filmelor americane care contin sintagma asta (si care de multe ori NU se bazeaza pe fapte reale). Merita ironizata aceasta sintagma, insa introducerea ei in film pare chiar inoportuna. Filmul ca atare poate fi caracterizat prin intentii bune, realizari putine.

4. O opinie contrara: Mihnea Columbeanu (pe blogul lui Andrei). Nu comentez opinia lui, insa inca ma intreb cati vor gusta umorul din Los amantes pasajeros – Amantii pasageri.

Los amantes pasajeros – Amantii pasageri este distribuit in Romania de Independenta Film si este de maine in cinematografe (a rulat in premiera la TIFF). Fanii telenovelelor si al umorului absurd probabil il vor aprecia.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !