Loredana Costina: Pompeii – o tragedie greacă într-un oraş roman

Dimineata fusai la Social Media Summit 2014, asa ca la filmul Pompeii am fost prezent prin reprezentant. Astazi, reprezentantul meu fu Loredana Costina, care a lasat urmatoarele insemnari. ZI-LE, LOREDANA!

 

Cu o pungă de popcorn şi o cola mare, astăzi la 10:30 mi-am luat o pauză de la altele şi m-am dus să văd filmul Pompeii.  Mi-am făcut conştiincioasă temele cu o seară înainte, m-am uitat la trailere de pe Youtube şi am citit sinopsisul de pe IMDb şi eram pregătită pentru un (alt) film despre un eveniment tragic şi iminent, în care un erou salvează situaţia şi îşi găseşte marea iubire. Vă sună cunoscut cu siguranţă, pentru că astfel de filme s-au tot făcut. Dar „Pompeii” a reuşit să mă surprindă.

Povestea e plasată în vechiul şi celebrul oraş Pompeii, în timpul erupţiei vulcanului Vesuvius din anul 79 D.Hr. Milo (jucat de  Kit Harington), un sclav – gladiator, se îndrăgosteşte de Cassia (jucată de Emily Browning), fiica unui negustor bogat, care e constrânsă să se logodească cu un senator roman crud şi corupt. Când vulcanul începe să erupă, Milo îşi începe propria cursă contracronometru pentru a o salva pe Cassia şi a pleca din oraş. Până aici, pare şi chiar e, o poveste încărcată de mituri şi simboluri adunate din alte filme:  povestea unui sclav devenit gladiatorul invincibil care are curajul de a sfida un imperiu, a dragostei la prima vedere apărută în circumstanţe nefavorabile, a unei logodne forţate, a unui senator corupt şi avid de putere, a jocurilor pentru bani şi influenţă, a pedepsei divine şi a eroului care salvează, de unul singur, lumea. Are toate elementele pentru un blockbuster, dar dacă le-ai văzut pe toate celelalte, ar putea fi tot ce îi trebuie pentru un film previzibil şi plictisitor.

Alaturi de autoarea articolului, Loredana Costina, cu 3 zile in urma 🙂

Doar că, suprinzător, Pompeii reuşeşte să te ţină timp de 105 minute curios de ceea ce urmează şi să te încânte cu o imagine impecabilă, cadre ce prezintă frumuseţea şi luxul unui oraş viu, actori credibili, efecte speciale spectaculoase şi o coloană sonoră pe care o să o caut şi o să o ţin în playlist pentru mult timp. Nu ştiu dacă va apărea şi altfel, dar recomand să îl vedeţi în 3D, măcar pentru fulgii de cenuşă care cad deasupra capului tău şi a torpilelor de lavă care par să zboare spre tine. E, în esenţă, un film de dragoste şi acţiune aşa cum aţi mai văzut, dar are suficiente scene, care, într-o sâmbătă după-amiaza, pot să te încânte.

Când s-au aprins luminile, cineva din spatele meu a spus: „Un fel de Titanic”. Eu vă spun că e mai degrabă o tragedie greacă. Am crezut că ştiu povestea, iar până în ultimele minute, mă aşteptam să se termine altfel. Astăzi am fost surprinsă, în cel mai bun sens.

Loredana Costina nu este noua pe acest blog, ea mai avand la activ inca un guest-post, dar si un frumos interviu. Poate fi citita pe www.loredanacostina.ro.

Filmul Pompeii va fi disponibil in cinematografe incepand de vineri, 21 februarie, fiind adus in Romania de MediaPro Distribution. Multumesc, Loredana Costina, pentru articol. Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Loredana Costina: Pompeii – o tragedie greacă într-un oraş roman

  1. Pingback: Loredana Costina despre The Broken Circle Breakdown – Paradisul spulberatBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !