Locuri de munca acasa

Locuri de munca acasa. Pentru unii este doar un vis, pentru altii o realitate. Nu este nici mai greu, nici mai usor decat un job normal. Ai multe avantaje, ai multe dezavantaje. Ideea e simpla: munca e munca, indiferent pentru cine o faci.

Sunt multe site-uri pe internet de asa ceva. Ultimul descoperit este www.simplejobs.ro.

Locuri de munca SimpleJobs.ro

Care ar fi dezvantajele lucrului de acasa?
– Trebuie sa faci rost de comenzi. Nu este ca la serviciul clasic, acolo unde PRIMESTI de lucru. Vezi tu cum iti face seful (ala naspa si rau) rost de comenzi, dar iti face. Lucrezi pe branci, dar ai ce lucra.
– Cand NU ai de lucru nu primesti nimic. Nu poti sta degeaba la birou si sa incasezi bani. Recititi punctul de mai sus. Adica voi faceti si munca de vanzari, si munca de executie.
– Deadline-urile s-ar putea sa fie mai obositoare decat lucrul efectiv 8 ore. Asta v-o zice unul care doar asta face: lucreaza pe baza de deadline-uri.
– Nu te poti bucura de promovari ori de o functie inalta. Ok, poti creste tarifele, poti deveni mai important. Insa, efectiv, vei avea aceeasi functie. Cei obisnuiti cu functii cu denumiri sofisticate vor fi tare dezamagiti. Nu vor fi MANAGERI nu stiu de care. Tare trist pentru ei.
– Notiunea de concediu nu exista. Daca vorbesc din punctul meu de vedere, ca blogger, concediu este cand vreau eu. A, ca am comenzi si atunci si ca daca le refuz nu primesc banii e altceva. Dar concediu am cand vreau eu, fara sa fiu platit.
– Trebuie sa-ti platesti singur taxele catre stat. Daca uiti, amenzile sunt enorme.
– Cel mai important: nu ai doar un sef pe care sa-l inveti si pe care sa-l manipulezi. Ai zeci de sefi, fiecare cu pretentiile lui.

Avantajele ar fi destule:
– Te culci si te trezesti cand vrei.
– Nu poti fii dat afara.
– Simti ca lucrezi pentru tine si nu pentru altul.
– Nu esti un licurici intr-o multinationala ci esti cineva TU, ca persoana.
– Cand discuti cu altcineva, discuti „pe persoana fizica”. Oh, ce sentiment placut este sa discuti pentru tine, in numele tau, iar banii sa-i incasezi tu. Sa nu-si aroge nimeni meritul muncii tale.

Locuri de munca acasa. Si in Romania se poate. Trebuie doar sa-ti doresti asta. Si apoi sa-ti asumi, pe o perioada mai lunga sau mai scurta, acest mod de viata. Eu mi l-am asumat. Tu? 🙂

One thought on “Locuri de munca acasa

  1. Pingback: Locuri de munca acasaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !