Locuinte improvizate

Am avut cativa amici care si-au construit case. Ca a fost acum 1 an, ca a fost acum 3 ani, nu conteaza. Pe unii din ei i-am cunoscut dupa si mi-au povestit cat de greu le-a fost. A fost perioada in care ei doar de asta s-au ocupat. Ok, acum au confort, acum se pot bucura de casa construita. Iar daca au pus si umarul la ea satisfactia este mult mai mare. Dar chinul a fost chin.

De ce s-au chinuit? In afara de munca efectiva pe care au facut-o a mai fost si problema pazitului materialelor. Da, nu puteai pur si simplu sa pleci d-acolo si sa lasi materialele nepazite. Asa ca solutia era dormitul in locuinte improvizate. Baraci pe romaneste. Care cica nu erau deloc confortabile.

Discutiile sunt mai vechi. Oricum nu ma pricep la domeniul constructiilor, asa ca celelalte detalii, despre materiale, rezistenta si alte alea, nu mi-au ramas in cap. Zici ca-mi vorbeau in chineza veche .

Discutiile mi-au fost readuse insa in minte atunci cand mi-a fost semnalat urmatorul site: http://www.bogaxa.ro. Din ce am inteles eu ele sunt foarte utile cand e vorba de locuinte provizorii. OK, unii le folosesc si ca locuinte permanente ori pentru birou, insa in general sunt folosite drept locuinte provizorii ori pentru depozitare.

Nu este singurul site, dar persoana care mi l-a semnalat zisese ca ar fi unul serios. Ce as simti eu nevoia (si inca n-am gasit) ar fi niste explicatii cu privire la avantajele si dezavantajele acestor „containere de locuit”. Iar acestea sa poata fi intelese si de neinitiati ca mine.

Daca e sa discutam strict din punct de vedere al site-ului (aici ma mai pricep) pot spune ca arata bine. Mai e si avantajul ca se incarca foarte repede, deci sunt premise pozitive. E adevarat, pozele alea cu watermarkul pe mijloc pot fi considerate de unii destul de inestetice. Eu insa nu-i condamn, furtul de poze de pe google e in floare, asa ca e dreptul lor sa puna acele fotografii asa cum considera de cuvinta.

Cam atat am avut de zis. Astept specialistii sa se pronunte, eu doar sunt cel care semnaleaza site-urile utile, ceea ce am si facut acum.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !