Lipsa de inspiratie specifica lunii ianuarie …

Lipsa de inspiratie specifica lunii ianuarie

Lipsa de inspiratie specifica lunii ianuarie este o chestie de care ma lovesc constant. De cativa ani buni ma straduiesc cu greu sa-mi reintru in ritm candva in jurul datei de 3-4 ianuarie. De prin 30 decembrie si pana prin 2 ianuarie nu are sens sa scriu pe bloguri, pe niciunul dintre ele, caci scriu degeaba.

Bonus, desi pentru unii nu par, sunt o persoana sociala si sociabila, drept urmare in perioada asta am niscaiva treaba si prin offline. Sa beau, sa mananc, din astea.

Emil Calinescu rezolutiile pentru noul an

Paradoxal, faptul ca anul acesta lucrurile au revenit la normal in data de 3 ianuarie m-a dat peste cap. Complet. Vorbesc serios.

Scolile, liceele, facultatile, dar si intregul mediu privat si-au inceput anul luni 3 ianuarie. Eu eram inca sub vraja sfarsitului de an. Si dati-mi voi sa va spun ca inca sunt.

Numarul articolelor scrise anul acesta, desi am ajuns pe 19 ianuarie, este infim. Vi le enumar mai jos nu ca sa ma laud cu ele, cum fac de obicei, ci ca sa-mi torn cenusa-n cap:

Emil Calinescu avanpremiera 355

In total, am scris 10 (9 plus cel de fata) articole pe 5 bloguri in 19 zile. De ce am o problema cu asta? Unde e de fapt buba? Pai sunt 3 bube mari si late:

  1. Senzatia ca anul parca nu a inceput. Ca nu mi-am reintrat in ritm. Ca parca mai trebuie sa ma antrenez. Sunt ca un sportiv care parca e in intersezon, care asteapta meciurile oficiale. Meciuri oficiale care parca nu mai vin.
  2. Cantitativ am scris prea putin. 10 articole in 19 zile inseamna ca 9 zile am stat degeaba. Ma rog, am stat mai multe, dar media asta spune. Si nu e deloc bine.
  3. Calitativ, si aici este o buba si mai mare, nu-s multumit de ele. Nu sunt multumit de mine. Candva scriam la ce sunt bune articolele proaste. Problemele apar cand scrii multe articole proaste la rand.

Revelion 2022 Emil Calinescu rezolutiile pentru noul an

Lipsa de inspiratie se prelungeste si pe bune daca stiu vreun remediu. Stau si citesc, crezand ca daca vad ce au scris altii imi vine inspiratia. Ceea ce e gresit. Cel putin pana acum.

Norocul meu este ca am blogurile nisate, unde cumva imi e mai usor sa scriu. Daca as fi avut doar un blog generalist cred ca nu as fi scris nici macar un articol pana acum. Serios vorbesc.

Emil Calinescu Lipsa de Inspiratie

Si da, anul asta lipsa de inspiratie  a durat mai mult ca niciodata. Sunt curios voi ce faceti ca sa va reintrati in ritm. Nu ma refer la sindromul paginii albe, nu ma refer la modul in care va gasiti subiecte de scris pe blog. Chestiile astea le stiu. Le aplic de ani de zile. Ma refer strict la modul in care va reveniti in ritm dupa o pauza. Caci eu, scriind si in vacante (concediu nu am, doar vacante, la plural), ma mentin in forma pe oriunde as merge.

3 thoughts on “Lipsa de inspiratie specifica lunii ianuarie …

  1. Mi-am dat seama după articolul de azi, că ești un om foarte ambițios, care mereu tinde spre mai mult. Crede-mă că regretele tale ar fi adevărate victorii pentru alții. Să livrezi 10 articole în 19 zile, nu e puțin, însă probabil rutina de scris e mult mai proeminentă, din moment ce îți dorești să scrii un articol pe zi.

    La mine se întâmplă fix opusul, ianuarie e una din cele mai productive luni ale anului, atunci îmi cele mai multe idei, sunt pus pe treabă, nebunii de astea. Însă cum ai spus și tu, primele zile ale anului sunt mai rău famate, să zic așa.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !