Librariile mele preferate

Mi-am facut blog de carte, scriu despre el de mai mult de jumatate de an, comand foarte des de la librariile online, pe care le prefer din N motive, dar frecventez mult si des si librarii clasice. Online.

Acum va voi vorbi despre librariile mele preferate, top 3, situate in 3 orase diferite. Paradoxal, zic unii, care s-ar putea astepta sa vorbesc despre 3 librarii situate toate in orasul unde-mi duc veacul in 90% din timp.

Asadar…

Locul 3:

 

Librarium Bucuresti TNB

Dintotdeauna m-am intrebat de ce teatrele nu au in sediul lor si o librarie. Nu neaparat una axata pe teatru, caci la teatru nu vin persoane care ar vrea sa citeasca DOAR teatru. Ci pur si simplu o librarie unde sa-ti arunci un ochi inainte de spectacol, de unde sa iei cartea pusa in scena, daca e cazul, unde sa asisti la o frumoasa lansare, mult mai de efect decat o lansare la un mare targ de carte, unde se intampla alte 3 in acelasi timp.

Sper din suflet ca libraria din cadrul TNB sa fie doar prima dintr-un lung sir. Sper ca toate teatrele, de stat si private, sa isi faca o librarie langa ori in cadrul lor. Si nu ma refer DOAR la teatrele din Capitala.

Locul 2 …

 

Librarium Timisoara Cartea de Nisip

Situata in centrul orasului, in Piata Libertatii, libraria cu pricina are o arhitectura interesanta. Istoric vorbind, este PRIMA librarie a grupului Librarium – Cartepedia (pentru cine nu stie, librariile offline au brandul Librarium, libraria online purtand numele Cartepedia) din tara noastra. De fiecare data cand merg in acel oras, si cam o data pe an ajung acolo, trec si pe la Cartea de Nisip. Are un aer placut acea librarie. Parca te invita la ea. Te imbie.

 

Si acum TREBUIE sa va spun preferata mea. Numarul 1. Best of the best.

 

Librarium Cluj Napoca Universitatii

 

 

In Cluj este o situatie speciala: exista 2 librarii Librarium situate foarte aproape una de cealalta. Multi spun ca preferata lor, arhitectural vorbind, este Librarium Cluj Napoca Book Corner, situata tot in centru, pe Bulevardul Eroilor. Recunosc, imi place mult si aceea, dar nu este nici pe departe ca Libraria Universitatii.

Care, apropo, are o istorie foarte misto. Abia din 2013 apartine de Librarium, insa este de mult mai mult timp acolo. Daca intrebi vreun clujean de o librarie, prima care-i vine-n minte este aceasta. De altfel, cand i-am zis unei amice clujence despre Selectia carti cu dor de duca de pe Cartepedia, mi-a zis cu calm: sa vad, poate o au si offline, la libraria din centru. Desi-s mai multe librarii in centru, una dintre ele fiind tot Librarium, toata lumea o stie pe ACEASTA. Ea este LIBRARIA.

De altfel, aici se afla si unele carti ale unor scriitori clujeni care nu pot fi gasite in alta parte. Chiar pot da un exemplu in acest sens: cartea amicei mele Alina Jurj, Un bipolar raspunde la numele meu, a putut fi gasita (si daca nu s-a epuizat, INCA mai poate fi gasita) doar la Libraria Universitatii.

Apropo de campania de mai sus, trebuie sa va zic o chestie interesanta: este o campanie Expertii in Carti de la Librarium. Se desfasoara si online si offline, daaar daca veti achizitiona cartile offline puteti primi niste cadouri dragute. Toata lumea primeste semne de carte simpatice (incep sa colectionez astfel de semne), cativa norocosi primesc insigne (in limita stocului). Iar online, la fiecare comanda Cartepedia, se primesc si niste dragute Coastere, care fac parte din colectia Tineti minte 3 cuvinte. Toate acestea (insigna, semnele de carte si coasterele) pot fi vazute in poza cover a articolului.

Legat librariile Librarium, le puteti vedea intrand pe Cartepedia.ro, sectiunea Librariile noastre. Pentru doritori, sa stiti ca exista locatii Librarium si in mall-uri. Mai jos vedeti un clip din Librarium TNB. Puteti vedea o mica parte din frumoasa librarie. Poate va face s-o vizitati chiar si fara sa mergeti la vreun spectacol de teatru.

Acum astept comentariile voastre vizavi de librariile mele preferate. Astept, de asemenea, sa-mi spuneti care-s librariile voastre preferate. Cele offline, bineinteles.

Comments

comments

5 thoughts on “Librariile mele preferate

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !