Leapsa cinefila: filme parodii

Leapsa cinefila: filme parodii

 

Dintotdeauna mi-au placut parodiile. Oricat mi-ar placea originalul, parodia este intotdeauna savuroasa. Uneori este facuta mai grosolan, alteori este facuta mai finut. NU conteaza cum e, ideea este sa fie parodie.

De ce scriu despre aceste filme parodii? Pai simplu: Marian de la FilmSinopsis a provocat blogosfera la o leapsa, avand ca tema: ce sectiune a unui festival ai infiinta daca ai putea. Leapsa a fost preluata de Angela si acum o preiau si eu. Ce sectiune as infiinta eu? Pai fix asta de v-o zisai: sectiunea filme parodii. Enunt cativa candidati (din toate timpurile, #casazicasa):

1. Am iubit seria Godfather, este printre cele mai bune filme care au fost facute vreodata. Totusi, cele 2 parodii, Analyze this si Analyze that. E adevarat, nu e chiar parodie a seriei originale, este o parodie a tuturor filmelor cu mafioti.

2. O alta serie draga mie a fost Star Wars. Pe cat de mult mi-a placut seria, pe atat de mult mi-a placut parodia Spaceballs.

3. Pentru ca tot suntem la Mel Brooks, nu pot sa nu pomenesc capodopera sa: Mel Brooks’ History of the World (part 1). E drept, partea a II-a n-a mai fost facuta, desi unii fani nebuni, ca mine, inca mai spera.

4. Filmele cu adolescenti au fost ironizate in Not another teen movie. L-am vazut cand eram mic (adolescent), pe atunci imi placuse enorm. Am zis ca-l voi revedea acum. Oare imi va placea la fel de mult?

5. De seria Scary Movie ati auzit? Initial ironiza filmele de groaza (a fost tradus, in mod GROAZNIC, drept Comedie de Groaza). E printre seriile mele preferate. A ajuns la filmul numarul 5, insa sper din suflet sa nu se opreasca. Iar daca initial cele vizate erau filmele de groaza, in ultimul film vedem referiri la filme mai putin de groaza, gen Inception ori Planeta Maimutelor. Oh, si ce scena misto este cea in care se face referire la Inception 🙂

6. Si pentru ca am vorbit despre Scary Movie, va zic si cativa pui de-ai sai: Epic Movie, Disaster Movie, SuperHero Movie. Parca nu-s ca originalul, ca deh.

7. Inchei cu ceva foarte recent. V-a placut seria Hunger Games? Mie mi-au placut mult atat filmele, cat si cartile. Desi n-au aparut inca toate filmele din serie, parodiile sunt in toi. Momentan sunt 2, ambele la fel de bune: Starving Games si HungOver Games. Oh, ce parodii misto. Le-as revedea oricand.

Trebuie sa inchei cu cateva scurte precizari:
– Imi place cifra 7, asa ca m-am folosit de ea. E clar ca am omis cateva parodii foarte-foarte bune.
– Mi-as dori sa vad o parodie romaneasca autentica. Daca vreodata voi avea bani sa fac un film, cu asa ceva as incepe. Ma rog, dupa ce as scoate un film despre mine (eu si Mazare, stiu).
– Ordinea este aleatoare, nefiind vorba de CEA MAI CEA dintre parodii (Desi, ca serie, raman fan Scary Movie).

Acum, avand in vedere ca blogul meu e urmarit, ocazional, de organizatorii catorva festivaluri, ma gandesc ca ar putea pune in aplicare ideea mea. Iar o alta idee, in afara de filme parodii, ar fi o sectiune dedicata filmelor cu bloggeri (ideea asta a venit de la Angela). Momentan sunt prea putine, insa peste cativa ani ar putea fi pusa-n aplicare. Oh, iar mi-am amintit ce rol magnific a facut Jude Law in Contagion!

Acum trebuie sa dau mai departe aceasta leapsa cinefila si o dau urmatorilor: Raluca Uluiteanu, Andrei Ciobanu, Spanac, Maya Ianolia, Minerva Lacatusu, Daniel Botea, Clara Burghelea si Alexandru Ion – Malaezu. Si, bineinteles, tuturor celor mai doresc si care mai poftesc.

Desi este vorba de filme parodii, articolul este cat se poate de serios. Si cat se poate de serios va spun ca am incheiat, urandu-va vesnicele salutari CINEFILE 🙂

Comments

comments

2 thoughts on “Leapsa cinefila: filme parodii

  1. Pingback: Leapsa cinefila: filme parodiiBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !