Le salon des enfants terribles. Salonul oglinzilor.

Le salon des enfants terribles … un spectacol teatral cu nume in limba franceza. Distribuitorii de filme se strofoca sa traduca titlurile filmelor, cica nu este comercial sa NU ai titlu in romaneste, iar un spectacol de teatru are nume in franceza. Cat curaj …

Le salon des enfants terribles este, intr-adevar, despre 2 copii teribili. Un frate si o sora, orfani, traiesc impreuna. Sunt mai mult decat frate si sora. Ea, Elisabeth, joaca rolul unei mame protectoare. El, Paul, este foarte sensibil, pana si un amarat de bulgare il da peste cap.

In poveste apare si Gerard. Il aduce pe Paul de la scoala ranit de un bulgare de zapada aruncat de Dargelos. Paul facuse o pasiune pentru Dargelos. Gerard se indragosteste de Elisabeth, accepta triunghiul conjugal. Elisabeth il respinge si o aduce in casa pe Agathe. Patru persoane in aceeasi casa. O casa ciudata, o atmosfera ciudata, intregita de fundalul sonor asigurat de o cutiuta muzicala. Va ofer cateva secunde din fundalul sonor, in Trailerul acestui spectacol:

Le salon des enfants terribles este teatru de camera. S-a jucat in Salonul Oglinzilor de la Teatrul Elisabeta. Este prima oara cand merg acolo, am fost placut impresionat. M-as bucura sa se mai joace si alte spectacole acolo. Este o atmosfera mai intima, te simti de parca ai chemat acei actori la tine acasa si joaca doar pentru tine.

Spectacolul are la baza cartea Les Enfants Terribles, scrisa de Jean Cocteau, regia fiind semnata de Iris Spiridon. Distributie: Letitia Vladescu (Elisabeth), Istvan Teglas (Paul), Pavel Ulici (Gerard), Ana Ivan (Agathe).

Le salon des enfants terribles este un spectacol pentru toate varstele. Te introduce intr-un atmosfera aparte, atat datorita fundalului muzical, cat si datorita locatiei. Luni, 24 martie, s-a jucat din nou dupa o pauza de 1 an. Cand se va mai juca eu zic sa mergeti s-o vedeti. Nu veti regreta. In final va las cu sesiunea de aplauze de dupa spectacolul de luni (ma veti vedea si pe mine cateva secunde, sunt usor de recunoscut datorita celebrei mele camasi Hawaii):

Despre spectacol a scris si Raluca.

Salutari TEATRALE tuturor si haideti la Le salon des enfants terribles ­čÖé

Comments

comments

6 thoughts on “Le salon des enfants terribles. Salonul oglinzilor.

  1. Pingback: Le salon des enfants terribles. Salonul oglinzilor.Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !