Last Vegas – Burlaci intarziati

Despre Last Vegas – Burlaci intarziati stiam urmatoarele INAINTE de vizionare:

1. Era PRIMUL film care urmau sa joace, impreuna, 4 actori de Oscar: Robert de Niro, Morgan Freeman, Michael Douglas si Kevin Kline (pentru cine nu stie, acesta a luat Oscarul in 1989, pentru rolul din filmul Un pestisor numit Wanda). Cum a zis deja un amic: cu asemenea distributie NU ARE CUM sa nu iasa un film bun.

Legat de acest aspect, este interesant cum in ultima vreme tot apar filme cu multe vedete. Multa vreme moda era „un actor mare, de Oscar eventual, si pe langa el multi actori mici”. Acum, din ce in ce mai des, se aplica reteta cu mai multi actori importanti, toti cu roluri la fel de importante. Filme precum Expendables ori Avengers dovedesc ca publicul apreciaza noul trend.

2. Un aspect interesant: regia este semnata de Jon Turtelaub, un regizor de … 50 de ani (ca varsta ar putea fi lejer fiul oricaruia dintre M. Freeman, R. De Niro ori Michael Douglas). Regizorul nu mai era unul de Oscar, dar poate din acest motiv lucrurile se anuntau a fi interesante.

3. Ideea filmului mi se parea una interesanta: un Hangover ori Grown Ups cu … pensionari (de Oscar insa). Multa lumea imi spunea o chestie interesanta legata de Grown Ups: ideea e interesanta, insa cu Adam Sandler actor principal nu poti avea pretentii (totusi, comercial au stat foarte bine, publicul declarand filmul comedia anului 2010).

Premisele eram favorabile unui film reusit. Ce a iesit de fapt?

– Una dintre cele mai bune comedii ale acestui an, cu 4 actori de Oscar care reusesc sa starneasca zambete fara sa se faca de ras.
– O idee buna, pe care presimt c-o voi mai vedea (si chiar imi doresc s-o revad): revederi dupa decenii ale unor pensionari (pana acum revederile erau dupa 10-15, maxim 20 de ani). Nu sunt de acord cu remake-urile, dar cu reciclarea de idei, atunci cand sunt bune, sunt de acord.

– Un film care a avut un final care lasa loc de … continuare. Fie numai pentru a-i revedea pe cei 4 titani impreuna si tot ar fi utila o continuare. Sa nu zic ca poate fi gandit si un film care sa se petreaca intre cele 2 momente: intre momentele initiale, cand erau ei copii, si momentul prezent trecusera 58 de ani. S-ar putea incerca un film care sa se situeze undeva langa (dupa 20 ori 30 de ani). Personajele oricum merita exploatate mai mult.
– Una dintre putinele comedii care au sanse la Oscar (in general comediile sunt abonate la Zmeura de Aur).
– Una dintre putinele comedii de varsta a III-a la care rad, laolalta, copiii, tinerii, adultii si varstinicii.

Orice varsta ai avea, nu esti niciodata nici prea tanar si nici prea batran pentru a viziona aceasta comedie. Si, ca un motto al acestui film: nu esti niciodata prea batran pentru a te distra.

Last Vegas – Burlaci intarziati este, deci, un film pe care-l vor aprecia, in egala masura, atat criticii cat si publicul. De asemenea, este un film pe care-l vor aprecia, in egala masura, tinerii, adultii si batranii. Si, de asemenea, filmul va fi apreciat in egala masura in toate cele 4 anotimpuri (chiar daca se lanseaza iarna, in preajma Craciunului).

O comedie COMPLETA as spune, pe care va sfatuiesc sa n-o ratati.

Last Vegas – Burlaci intarziati va fi din 20 decembrie in cinematografe, fiind distribuit de MediaPro Distribution. Vizionare placuta si salutari INTARZIATE tuturor!

5 thoughts on “Last Vegas – Burlaci intarziati

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !