Laser sau cerneala?

Nu este prima oara cand scriu un articol pe tema aceasta. Ce as mai putea aduce nou in acest domeniu? De cand ma pricep eu la cartuse imprimanta ? La ultima intrebare nu am raspuns. Spun doar ca aici este un blog de opinie. Am voie, macar pe blogul meu, sa-mi spun opinia cu privire la diverse lucruri.

Asadar, intrebarea de la care pleaca articolul: laser sau cerneala? Pana acuma argumentele sunt asa:
– alb negru renteaza laserul;
– color renteaza cerneala;
– bonus: gasim acum multifunctionale la preturi acceptabile; sunt pe baza de cerneala si nu de laser;
– cartusul de cerneala il incarci acasa, cu seringa, tonerul se incarca la centre specializate; totusi, tonerul te tine cateva mii de pagini (Vreo 2 mii, sper sa nu gresesc).

Laser ne-am lua doar daca vrem sa printam mult. Da, eu vorbesc de folosirea casnica a imprimantei. La birou este cu totul alta discutie.

Pana acum ceva timp discutia se oprea aici. Nu mai era nimic de adaugat. Acum a aparut un sistem nou: ciss epson ,care se doreste a fi revenirea in forta a imprimantelor cu cerneala. E un sistem prin care incarci direct cartusul (si as zice oficial) fara sa-l intepi, fara sa-l alterezi. Iar cerneala cica nu s-ar mai usca. Iar firma Epson este cea care a introdus acest concept pe piata (nu stiu daca mai exista marci). Altfel, pana acum la imprimante Epson era cam locul 3. Prin aceasta inovatie (una foarte importanta) acestia doresc chiar pozitia intai. Repet: este vorba de folosirea casnica. Unii se intreaba daca laserul va muri. Eu am mari dubii ca se va intampla acest lucru.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

ps: ┬áLaser sau cerneala ? Se pare ca acum cerneala este iarasi in usor avantaj ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Laser sau cerneala?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !