Laptopul trebuie reparat?

Laptopul trebuie reparat?

 

 

Va ziceam intr-un articol precedent parerea mea despre service-ul in cazul masinilor de spalat: de ce trebuie de reparate si ce trebuie sa aiba un service bun. Acolo problema este legata de transport, asadar service-ul trebuie sa fie unul mobil, sa vina la tine acasa sa ti-o repare.

Acum voi vorbi despre laptop. Intrebarea de sus, laptopul trebuie reparat?, are un raspuns intuitiv: de cele mai multe ori da. Exista, insa, si situatii in care reparatul nu este indicat.

Sa vedem …

Intai si intai, trebuie sa stim cu exactitate pentru ce ne trebuie acel laptop. Un laptop folosit pentru portabilitate, a carui baterie nu mai tine, este aproape inutil. El poate fi folosit acasa, pe post de deskstop, deci nu trebuie aruncat. Eventual il dai unei rude mai in varsta, tot poate fi folosit. Sau, de ce nu, poate fi vandut. Daca reparatia costa 100 de lei, iar pe el iei 400 de lei, reparatia, in sine, este o investitie buna.

reparatii laptop

In al doilea rand, problemele la un laptop pot fi si de soft, nu doar probleme fizice. Poate fi virusat, poate sa mearga greu din N motive. Un service serios trebuie sa stie sa rezolve si astfel de probleme.

In al treilea rand, un laptop functional nu este neaparat un laptop BUN. Este posibil sa nu-i mearga porturile usb, porturile HDMI ori mufa audio. Si acestea sunt probleme, pe care trebuie sa le rezolvati.

O alta problema, pe care am intalnit-o la un laptop al unei rude, este aceea banala, dar enervanta: se inchide cand ti-e lumea mai draga. Probabil e un ventilator ceva, il voi duce la reparat, dar momentan acel laptop e folosit.

Mai sunt multe alte probleme, hard si soft, cum imi place mie sa le spun. Orice problema ati avea, cei de la OnLaptop va pot ajuta. Rezolva problemele in proportie de 95% si, cel mai important, exact cum subliniam si la masinile de spalat: constatarea este gratuita. Te duci cu laptopul la ei, iti spun ce are si cat costa, ceea ce inseamna ca nu vei da o caruta de bani fara sa stii in prealabil.

Si, cel mai important, laptopul trebuie reparat RAPID. De laptop te folosesti, nu este un obiect pe care te joci. Ok, e misto sa stai o zi fara laptop, ori doua, cate or fi, dar ce e mult strica.

In final, trebuie sa va explic cand nu renteaza sa va reparati laptopul. Pai atunci cand e mai vechi de 5 ani (vorbesc de varsta lui, nu de cat timp il aveti voi), atunci cand unul NOU, cu aceeasi configuratie, este la un pret asemanator cu pretul pe care-l veti da pe reparatii, atunci cand nu ati avut grija de el (loviri repetate, etc).

In majoritatea cazurilor laptopul trebuie reparat. Poate asa-s eu setat, dar mie nu-mi place sa arunc lucruri. Nu ca ma atasez de ele, dar zic c-ar mai fi utile. Altii sunt mai snobi si renunta mai repede la ele. MULT mai repede. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !