Laptopul NU este pentru filme

Dupa cum stiti, nu demult mi-am cumparat un laptop. Modelul este Asus S500, unul dintre cele mai ieftine modele cu taci-scrin (taci-crin e varianta politica). La ce-mi este util taci-ul habar n-am, nu pot raspunde. Cu laptopul fac multe, insa daca e sa ma intrebati pe mine, la un singur lucru nu-mi place sa folosesc laptopul: filme.

Am scris mai demult un articol despre dorinta mea de a vedea filmul pe un ecran cat mai mare. Din acest motiv apreciez cinematograful si prefer dusul in acel loc. De multe ori amicii si amicele mele din blogosfera cinefila imi spun despre vreun film: bai, e deja pe net, de ce sa ma mai obosesc sa merg la cinema sa-l vad? Eu de multe ori am preferat sa ma obosesc, datorita nebuniei mele. Ok, gasesti o gramada de filme actiune online, uneori chiar inainte sa apara in cinematografe. Dar calitatea din cinema n-o poti reda acasa sub nicio forma.

Va dau 5 motive pentru ca eu merg la cinema si astept sa ma contraziceti:
1. Intai si intai, ador filmele 3D. Nu am televizor 3D acasa, insa si daca as avea cica nu e acelasi lucru. Cu IMAX-ul oricum nu incape discutie ca s-ar compara, insa oricare alt 3D e peste televizoarele 3D de pe piata. Mai dureaza pana se vor fabrica televizoare 3D performante.
2. Al doilea aspect este dat de sunet, si asta pentru ca, pe de-o parte, nu am un sistem audio atat de performant, iar pe de alta parte eu stau la bloc, deci orice sistem de sunet pe care l-as avea ar trebui folosit doar la anumite ore. Nu e placut pentru vecini sa dau la maxim un film cu multe bubuituri.
3. Al treilea aspect este atmosfera de cinema. Ok, cocalarii si pitipoancele care te disturba s-ar putea sa te faca sa-ti piara cheful de film, insa altfel o sala complet intunecata, tu fiind inconjurat de prieteni este o atmosfera aproape ideala. In casa nu poti face niciodata intunericul acela, oricat te-ai stradui.
4. Sa va zic si de momentul in care vedeti filmul, nu? Eu vreau sa-l vad ACUM, asa ca ma duc la cinema. Uneori, din nefericire, vedem filmele la cinema cu intarziere (cazuri din ce in ce mai rare ce-i drept, in Bucuresti cel putin; in alte orase insa situatia poate fi nasoala).
5. La cinema merg foarte mult la filmele romanesti. Si aici am motive speciale:
– La multe vizionari vine si echipa filmului. Si nu doar la cele de presa. Am prins de exemplu la cinema Union echipa filmului Domestic. Mai pui o intrebare, mai te intretii cu vreun actor, e o atmosfera placuta.
– Daca dai bani se cheama ca sustii cinematografia romaneasca. Serios, e de bine. Iar daca e blogger ar fi bine s-o sustii si printr-un articol. SI daca mergi la vizionarile de presa (deci nu dai bani), tot poti face ceva util, scriind si recomandand acel film si altora. Te poti face util zic.
– Un lucru care se spune mai cu jumatate de gura: nu prea se gasesc filmele romanesti pe net. Pentru ele chiar trebuie sa astepti. Tin minte cum a asteptat un amic sa dea pro-tv-ul filmul Ultimul Corupt din Romania.

Acum trebuie sa justific si titlul. Asadar, recititi aceste puncte si o sa va dati seama de ce laptopul NU este pentru filme. Ok, l-as putea conecta la un tv (musai LCD), dar cam atat. Sa vad un film pe laptop mi se pare chinul de pe lume si as face asta doar intr-un moment de plictiseala maxima. Iar cand vad oameni care privesc filmele pe tableta imi vine nebunia… Salutari CINEFILE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !