Laptop personalizat cu numele/brandul tau

Care este obiectul care-l reprezinta cel mai mult si mai mult pe un blogger? Desi ai un telefon ultra-performant, desi poate ai si o tableta, desi prin casa e posibil sa ai si o consola, desi poate ai si un aparat foto, obiectul reprezentativ este LAPTOPUL. Drept urmare, va supun atentiei urmatoarea situatie: un laptop personalizat cu numele tau. Sau, dupa caz, cu numele blogului tau. La mine e mai complicat cu partea a doua, caci am zece bloguri. In curand 11. Si nu ma opresc.

Acum trebuie sa explic trei chestiuni, una mai importanta decat cealalta: unde ar fi de folos un laptop personalizat; de ce personalizarea ar trebui sa se faca prin gravare laser (si nu printr-un banal sticker pe spate) si, mai ales, de ce ar trebui facuta aceasta gravare, marcare, cu un gravator laser profesionist.

Sa incep intai cu utilitatea. Si incep in sens invers, cu exemplele din cinematografia americana. Stiti care este cel mai vizibil brand de laptopuri? Daca nu stiti, va spun eu: Apple. Nu zic ca apare cel mai des in filme, ca nu e asa, doar ca atunci cand apare, e vizibil de la o posta. E vizibil si pe intuneric, e vizibil de la orice distanta. Bravo lor ca au un astfel de logo atat de vizibil.

Acum, ia ganditi-va la o conferinta. Una din asta de social-media. Sau, habar n-am, la un curs, fie el si universitar. Da, avem bloggeri studenti ori masteranzi. Si nu ma refer doar la bloggeri mici, de 19-20 de ani, ci chiar oameni maturi, care la 40-50 de ani se apuca din nou de facultate ori de master. Si na, un astfel de om are nevoie de un brand al lui. Sta undeva in facultate, ori in pauza unui curs de social media organizat cine stie unde, si are acolo, pe laptop, brandul lui. Sa stie lumea cine e.

Sa nu mai vorbesc de situatia in care bloggerul nu si-a expus poza in multe locuri. Oamenii-l citesc, dar putini stiu cine este. Eu, de exemplu, fusesem laudat la un festival de teatru ca am poza pe frontispiciul blogului. Ca stie lumea cine sunt si-n viata reala.

Totodata, ganditi-va cum ar da acel logo, acel spate de laptop, in pozele oficiale ale conferintei. Caci la conferinte se fac poze si cu tot GDPR-ul, pozele apar pe Facebook. Sunt publice.

Cum va ziceam la inceput de APPLE, misiunea bloggerului va fi sa-si faca un logo cat mai vizibil de la distanta. Na, poate nu va iesi in evidenta precum cel al marii firme americane, dar stiti cum e, poate incerca.

Acum, de ce gravare si nu un sticker? Din trei motive (tot 3 … cifra asta bantuie acest articol):

  1. Imi spunea un amic, bun cunoscator al domeniului, ca nu e bine sa-ti pui stickere pe spate. Mai ales cum isi pun unii de-si acopera tot spatele capacului. Cica laptopul trebuie sa respire, iar stickerul il impiedica s-o faca. Comparatia laptop – telefon este absurda: telefonului ii pui lejer husa, nu-i faci niciun rau, dimpotriva chiar; laptopul, insa, trebuie sa ramana fara stickere pe spate.

  2. In al doilea rand, un sticker, mai mic sau mai mare, se degradeaza in timp. Se incalzeste, se decoloreaza. Nu-mi dau seama cat de des ar trebui schimbate stickerele, dar din ce mi s-a spus, maximum 3 luni.

  3. Partea si mai misto: imaginati-va ca bloggerul este unul foarte popular. Puteti inlocui blogger cu vlogger, caci acestia au niste fani mult mai infocati. Si ganditi-va ce cool va fi pentru un fan sa aiba in posesie laptopul ce a apartinut candva idolului sau. Ce dovada mai buna poti avea decat gravarea facuta de blogger? Care-i avantajul tau, ca blogger? Pai simplu: poti vinde mai scump un laptop vechi. Sa zicem ca ai dat 4000 de lei in 2012. In 2015 laptopul deja are 3 ani, e vechi, dar un fan ar fi dispus sa dea 4000 de lei doar pentru a avea laptopul idolului sau. Iar tu, ca blogger, iti iei de acesti bani, ACEIASI bani, un laptop mai bun si mai nou. Urmand, bineinteles, a repeta schema si anii urmatori. Iar asta-i varianta soft: ne putem gandi si la variante care presupun profit.

Trebuie, totusi, sa fiti atenti cine va face aceste gravari. Trebuie sa fie o firma profesionista, specializata in asa ceva, gen Colop Romania. Ganditi-va ca se graveaza spatele ecranului laptopului. N-o poate face oricine si oricum. Asta daca tineti la laptopul vostru.

O firma profesionista sa graveze sau sa o faceti voi, insa cu aparatura profesionista, eventual sub indrumarea cuiva care se pricepe. Personal, nu as face asa ceva singur, la mine acasa, oricat de bun ar fi aparatul gravator.

M-am uitat pe site-ul celor de la Bodor, furnizorul oficial de echipament al Colop Romania. Au mai multe modele de gravatoare laser. Nu ma pricep, la prima vedere modelul BML-FC ar trebui sa fie indeajuns de bun. Ma incanta ideea de GRAVARE RAPIDA. E drept, nu as comanda in veci un astfel de aparat fara sa fac un research amplu in prealabil, fara sa cer parerea celor de unde cumpar produsul, fara ca ei sa-mi faca o demonstratie in acest sens.

Acum ganditi-va ca aceasta idee ar putea fi pusa-n aplicare la o firma: laptop personalizat cu numele firmei. Caci la o intalnire importanta nu vine firma Apple, firma ASUS ori firma DELL, ci o firma de securitate cibernetica, una care foloseste laptopuri ale acelor firme. Apai, daca nu vin ele, de ce scoatem la inaintare brandurile lor? De ce le facem o reclama gratuita si inutila?

Apropo, si cu asta inchei: la prima mea conferinta de profil la care am fost prezent, Social Media Summit (2011 sau 2012), ma tot chioram la badge-urile participantilor. Pentru mine era destul de nasol, caci eram mai inalt decat toti, asa ca era absolut ciudat (si penibil, de la un punct incolo) sa ma tot uit in jos, la pieptul oamenilor. La tipe era normal, unele aveau decolteu, adica paream normal, dar sa ma tot chiombesc la piepturile barbatilor chiar era dubios. Ar fi fost mult mai usor, mai util, mai misto pentru mine, daca as fi vazut pe spatele laptopurilor de pe masa numele/brandul bloggerilor. As fi scapat de un stres.

Articolul Laptop personalizat cu numele/brandul tau este inscris in competitia Super-Blog 2018. Graveaza-mi-l, personalizeaza-mi-l cu un comentariu, cu un like, cu un share ori cu un (re)tweet. Iti recomand sa faci asta 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !