Lansare de carte – Sound Design in filmul american de animatie – Laura Lazarescu

UPDATE: Laura imi atrage atentia ca Adina Petrescu nu este conducatoarea ei de doctorat. Coordonatoarea nu a putut ajunge astazi la lansare. 

Dupa cum stiti, in aceste zile in Bucuresti se desfasoara Bookfest. Nu am inteles niciodata diferenta dintre Bookfest si Gaudeamus, dar nici nu mi-am batut capul sa fac asta. Stiu doar ca unul e primavara si altul toamna. Unii zic ca la unul se intra pe bani, la altul gratis; la mine nu e nicio diferenta, pentru ca pana acum am intrat pe carnetul de student de fiecare data.

Dupa cum la fel de bine stiti la targurile de carte au loc multe lansari. Pana acum am preferat sa nu merg la astfel de lansari din cauza aglomeratiei. Cunoscuti oricum n-am avut la astfel de lansari, poate doar profesori d-ai mei, dar acolo am preferat sa las pe altii sa se duca (studenti mai „atasati”, ca sa nu folosesc termenul negativ).

De data asta insa am primit o invitatie interesanta: lansarea de carte a primei persoane care a dat interviu pe blogul meu: Laura Lazarescu. Cartea ei se numeste Sound Design in filmul american de animatie si este de fapt teza de doctorat.

Partea marfa este ca am ajuns fix cand a inceput primul discurs (era 13:05, ceva de genul). M-au asteptat pe mine sa inceapa.

Acum despre lansarea efectiva: a fost destul de scurta (nu stiu daca au fost limitari de timp din partea organizatorilor sau asa si-au propus sa fie), discursurile fiind in numar de 4: 2 profesori de la UNATC (printre care si coordonatoarea lucrarii de doctorat, Prof. Univ. Dr. Adina Petrescu), un domn de la editura Niculescu (unde a aparut cartea) si, bineinteles, autoarea Laura Lazarescu. Discursul ei l-am si filmat (d-acu incolo o sa filmez mai multe chestii si voi incepe sa fiu activ si pe youtube):

E adevarat, sunt un dezastru in ceea ce priveste filmatul: nu am trepied, deci filmarea pare facuta in timpul unui cutremur de 7 grade. Noroc ca youtube-ul a reparat cat de cat acest lucru (m-a intrebat daca vreau sa „repare” si am zis ca da, daca ati vedea filmarea originala v-ati da seama de diferenta).

Am facut o poza si cu frumoasa autoare, asta pentru ca data trecuta, dupa Love Building, cu ea nu apucasem sa fac:

Sa va zic ca primul autograf dat de Laura a fost al meu? 🙂 Ea va putea confirma asta 😀

Am vrut ca a mea sa fie si prima carte cumparata, dar cica mi-o luasera altii inainte. Asta e, am recuperat la autograf.

Inchei felicitand-o inca o data pe Laura si sper sa ne revedem cu bine cat mai curand 🙂

Salutari CINEFILE tuturor!

ps: Ah, da, era sa uit: cartea costa 19 lei si a aparut la Editura Niculescu. Cica e cu reducere la targ, nu stiu exact cat e pretul original (22, sper sa nu gresesc). Dupa ce o voi termina de citit o sa va spun impresiile mele. Sper doar sa nu fie intr-un limbaj prea tehnic pentru neuronul meu singuratic 🙂

Comments

comments

3 thoughts on “Lansare de carte – Sound Design in filmul american de animatie – Laura Lazarescu

  1. Pingback: Bookfest 2013

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !