Lansare de carte – 40 de zile de Chris Simion

Lansare de carte – 40 de zile de Chris Simion

 

Hai sa incep blogosferic acest articol: mai multi bloggeri anunta lansarea unei carti. Chinezu, Claudia, VictorKapra. Multi altii sustin aceasta lansare prin intermediul facebook si twitter. Trebuie retinut faptul ca nu vorbim de bloguri nisate pe carti, ci de bloguri generaliste. Ce i-a apucat pe acestia sa anunte aceasta lansare?

Lansarea despre care vorbesc este a cartii 40 de zile, scrisa in 40 de zile de Chris Simion. 40 de zile a durat scrierea cartii, tot 40 de zile a durat turneul de promovare. Chiulind (motivat ce-i drept) de la debutul turneului, am zis ca nu pot lipsi de la incheierea lui. Am fost asadar joi seara, la Libraria Carturesti Carusel (de pe Lipscani) la incheierea frumosului turneu.

Precizand ca NU am apucat sa citesc cartea, trebuie sa va spun cateva lucruri despre lansare, despre carte si despre autoare (in ce ordine doriti voi):

Emil Calinescu Chris Simion 40 de zile

1. Pe Chris Simion am cunoscut-o acum mai bine de 1 an. Am vazut-o la Conferinta Anului Viitor vorbind, cu mult patos, despre dorinta de a construi un teatru independent in Bucuresti. Imi amintesc si acum acea conferinta si acel discurs al ei. Pe scurt: mai multi oameni urmau sa faca previziuni cu privire la anul 2014. Publicul urma sa voteze speakerul cel mai bun. Ea a fost printre putinii care au spus, din start, ce vor face cu banii. Am tinut minte acel discurs al ei si pentru ca este pe youtube si am avut ocazia sa-l mai ascult ulterior. Vi-l dau si voua, zic ca e relevant:

2. Paradoxal, am mai asteptat un pic pana sa merg la primul ei spectacol. Am facut-o abia in martie 2014, acesta fiind 7 blesteme. Ulterior am vazut foarte multe spectacole regizate de ea, preferatele mele fiind Oscar si Tanti Roz si Maitreyi.
Ca regizor mi s-a parut ca are calitatea suprema de a alege INTOTDEAUNA distributia perfecta. N-o zic doar eu, o zice si actorul Dan Radulescu.

3. Nu este, insa, doar regizor. Este director al unei companii teatrale, este producator si, poate cel mai important, este SCRIITOR. De la 16 ani scrie si este extrem de apreciata pentru acest lucru.

4. Chris Simion este o persoana extrem de … complexa.
… Se bucura sincer pentru fiecare cuvant frumos pe care-l aude despre ea, o persoana care traieste la intensitate maxima fiecare clipa. Este o persoana extrem de sensibila.

Lansare Chris Simion 40 de zile

… Este o persoana extrem de calda. Vrea sa se imprieteneasca cu toata lumea. Nu vorbeste de colaboratori, ci de prieteni. La lansare a luat in brate pe aproape toata lumea. I-am putut simti si eu caldura. S-a bucurat sincer sa ma vada, la fel de sincer precum s-a bucurat acum 1 an, cand i-am trimis prima oara mail.

Chris Simion Lansare 40 de zile

… Stie sa exprime extrem de bine prin toate mijloacele posibile: cartile sale sunt apreciate, stie sa se exprime si oral foarte bine si se exprima si artistic extrem de frumos. Este aceeasi in oricare ipostaza.

Chris Simion lansare Carusel 40 de zile
… Are un simt al umorului extrem de dezvoltat.

… Este o persoana extrem de energica. Turneul de 40 de zile este cel mai bun exemplu, dar nu este singurul. Sa va mai dau unul: festivalul Undercloud, unde promit sa ajung anul acesta. Anul trecut, cumva, am reusit sa-l ratez in intregime! Rusine sa-mi fie!

40 de zile de Chris Simion

… Are o personalitate complexa. Cu asta am inceput, dar asta este si concluzia. Cum altfel ar putea fi un regizor care a pus in scena atat spectacole sensibile precum Oscar si Tanti Roz ori Maitrey, dar si comedii precum Prestam servicii artistice.

5. Ne-a povestit despre cateva peripetii din turneul national. Ne-a povestit cum a anulat lansarea in Sinaia, insa a organizat ceva ad-hoc in Popesti-Leordeni. Ne-a spus cum a vorbit in fata unor elevi, cum a avut surprize extrem de placute, dar si marea sa dezamagire, momentul in care a crezut ca va claca.

Emil Calinescu la lansare 40 de zile Chris Simion

Am presarat articolul cu clipuri de la diversele lansari (inclusiv de la cea la care am fost prezent), dar si cu poze de la lansarea de joi. In plus, ca bonus, poza cu autograful dat de ea, autograf la care tin enorm. Autograful imi este adresat, dar am simtit nevoia sa impartasesc cu voi bucuria. Simt ca, intr-un fel, autograful va este si voua adresat.

Autograf Chris Simion 40 de zile

Ca sa va conving sa cititi cartea 40 de zile va mai zic doar 2 lucruri: personajele principale sunt Floarea Soarelui si Zmeul Albastru, iar cartea costa, in mod normal, 29 de lei (acum, pe Elefant, poate fi cumparata la 20 de lei – link de afiliere).

Chris Simion 40 de zile

Cam atat despre cele 40 de zile ale lui Chris Simion. Cand voi termina de citit cartea revin cu impresii. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Lansare de carte – 40 de zile de Chris Simion

  1. Pingback: Lansare de carte – 40 de zile de Chris SimionBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !