La vita e bella la Teatrul de Comedie

La vita e bella la Teatrul de Comedie

 

La vita e bella

Un spectacol de teatru cu titlul La vita e Bella ma va atrage oricand. Sunt de felul meu o persoana optimista, imi plac comediile, uneori simtind faptul ca aceste spectacole sunt facute pentru un public ca mine.

E drept, filmul La vita e bella nu este nici pe departe o comedie, dar nu despre film vorbesc aici. Nu ascund, insa, faptul ca initial am avut temerea ca spectacolul de teatru va avea o mica legatura cu acest film. Fara a face spoiler, zic doar ca NU.

Spectacolul mi-a placut prin simplitatea lui. Textul este unul usor si extrem de previzibil. E drept, finalul v-ar putea surprinde un pic, insa langa mine o amica il intuise. Era, ca sa zic asa, unica optiune ramasa.

Pe scurt, avem un patrulater conjugal. Cele 2 cupluri sunt initial fericite, pana cand unul dintre ele vrea sa divorteze. Ok, divorteaza cuplul X, dar noi ce treaba avem? Eh, desi veti intui cu exactitate „legaturile”, tot veti rade cu gura pana la urechi de intamplari si de replici. Love-hate-love. Cam asa as putea sintetiza. E drept, totul se termina extrem de … roz ­čÖé

La vita e bella 2

Si, da, paradoxal, vazand astfel de spectacole apreciezi actorii: o piesa aparent banala este jucata ATAT DE BINE de niste actori extrem de talentati. Pe langa modul in care este jucata, am mai apreciat un lucru: cat de mult sunt ironizati „vracii motivationali”. In acest caz este vorba de acele celebre carti tip 9 REGULI PENTRU O VIATA DE CUPLU PERFECTA! Oare cat vor mai avea succes acesti vraci motivationali?

Si inca un sfat: sa fiti atenti la decor. Mi-a placut mult, nu doar cum se schimba, ci si el, in sine. Nu va zic nimic altceva, doar sa fiti atenti la decor (imi pare rau ca mult timp eu nu eram atent la asa ceva, fiind prea atent la desfasurarea actiunii).

Mergeti sa vedeti La vita e Bella la Teatrul de Comedie. Este un spectacol scurt, extrem de amuzant, extrem de bine jucat, desi, obiectiv vorbind, este atat de previzibil. Se joaca la Sala Studio, o sala micuta, cu public putin numeros, insa scena este aproape de public. Esti, parca, in mijlocul actiunii. Ah, si era sa uit: viata chiar e frumoasa ­čÖé Salutari TEATRALE tuturor!

La vita e bella 3

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !