La munca

LA MUNCA

 

Bai, ce meserie rusinoasa are X. Sta si aduna gunoaie. Bai, si-l duce capul cat de cat.

Ce naspa de Y. Sta toata ziua intr-o masina si transporta oameni. Nasol sa fii taximetrist.

Nasol sa stergi WC-urile toata ziua. Nasol rau. Si tipa parea o tipa chiar inteligenta…

Ce este de spus vazand toate acestea? Da, exista meserii rusinoase. In fond, din acest motiv avem „spor de rusine”. Totusi, cat de rusinos este ca MUNCESTI?

Unele meserii sunt absolut necesare. De exemplu, daca NU ar exista gunoierii, am avea gunoaie la tot pasul. Nu ca n-am avea, dar proportia este MULT mai mica. Ganditi-va, de asemenea, cum ar fi sa nu exista femei de serviciu. Nasol. Nu le invidiez, nu ar fi cazul sa facem asta, insa ar trebui sa le respectam.

Cum, de asemenea, ar trebui sa respectam si alte meserii despre care, poate, avem o parere proasta. Cum reactionam, de exemplu, cand aflam ca o fata pe care o cunoastem s-a angajat la un studio videochat? Asa este ca instant parerea voastra despre ea a scazut dramatic?

De ce dau eu exemplu videochat? Exista meserii mult mai „soft”, ca sa zic asa, despre care lumea are o parere proasta. De exemplu, am 2 amici care-s game testeri. Unul dintre ei are ceva vechime in aceasta meserie. Stiti cum reactioneaza unii, fie ei prieteni ori rude, cand aud de aceasta meserie? Ei nu stiu ce munca este in spatele unui joc si refuza sa inteleaga importanta unui game tester.

Apreciez oamenii care muncesc, apreciez pe cei care fac ceea ce le place. Apreciez locurile de munca unde se vine cu zambetul pe buze. La munca, nu la intins mana. Oricare ar fi acea munca. Mie mi se pare de 100 de ori mai rusinos sa cersesti, ori sa nu ai niciodata bani in buzunar, decat sa practici o munca rusinoasa. Parerea mea, ca sa zic asa! Salutari HARNICE tuturor si LA MUNCA!

One thought on “La munca

  1. Degeaba incercam sa schimbam mentalitatea sau modul de a interpreta anumite meserii, unele persoane pur si simplu nu accepta.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !