La multi ani, Ilie Nastase!

La multi ani, Ilie Nastase!

 

Tin sa mentionez din start ca nu sunt fan tenis si ca si daca as fi fost, varsta nu mi-ar fi permis sa-l vad jucand pe Ilie Nastase. Din unele puncte de vedere, sunt prea batran, din altele sunt prea tanar. Deh, asa este viata. Nu ai niciodata varsta pe care ti-ai dori s-o ai ­čÖé

OMUL Ilie Nastase, insa, m-a fascinat dintotdeauna. Fiecare injuratura, fiecare badaranie, fiecare cucerire, totul pare fascinant la el. Cu fiecare boacana pe care o face imi intra mai mult la inima.

Sa ne intelegem: nu apreciez badaranii in sine, exista nesimtiti pe care-i repudiez. Insa personalitatea lui Ilie Nastase ma fascineaza si, zic eu, el este exemplul perfect de GENIU.

Ilie Nastase

Stiti, eu am o teorie, rezultata in urma anilor de jucat pe PC si, mai nou, pe consola. Exista niste jocuri in care iti creezi si ulterior iti dezvolti un personaj. Regula generala este aceeasi: ai un numar de puncte pe care trebuie sa le repartizezi pentru mai multe skill-uri. Cea mai mare eroare pe care o poti face este sa-ti doresti un personaj echilibrat. E cel mai greu sa castigi jocul, oricare ar fi el, cu un personaj echilibrat. Si, dupa mine, este si cel mai boring.

Eh, dupa mine, oamenii sunt cam la fel. E drept, nu toti au acelasi numar de puncte, pur si simplu in cazul unora nu gasim nici macar o calitate. Altii, insa, au o calitate la care exceleaza, un talent enorm, pe baza caruia isi construiesc o faima. Celelalte skill-uri, de multe ori, sunt lasate in urma.

Si, din punctul meu de vedere, cu cat vad mai multe defecte la o astfel de persoana, cu atat apreciez mai mult talentul acestuia.

Nu, un jucator de fotbal de 30 de ani care abia a luat un campionat amarat nu are voie sa faca ce face Ilie Nastase. Dar Ilie Nastase, cel care a cunoscut marti personalitati ale lumii, cu printul Albert de Monaco, cu Mick Jagger, cu Muhammad Ali, cu Clint Eastwood, are voie. Si tocmai defectele astea umane, ca se enerveaza repede, ca e de multe ori badaran, ca s-a casatorit de mai multe ori decat vor romanii sa ai voie sa te casatoresti intr-o viata, il fac pentru mine mare. Il fac om.

Daca e sa-mi fi dorit sa fi trait in locul altcuiva, apai in locul lui Ilie Nastase mi-as fi dorit sa traiesc. Daca ar fi sa-mi doresc sa cunosc o vedeta din Romania, apai Ilie Nastase ar fi primul pe lista.

Si, pentru mine, stiti ce este cel mai uimitor lucru legat de Ilie Nastase? Faptul ca are 70 de ani. Da, azi a implinit 70 de ani! Daca il vezi, daca il auzi vorbind, daca stai sa analizezi gandirea lui, constati ca este inca tanar. Are un program de om tanar, nu de pensionar care abia se taraste. Si pentru asta merita apreciat!

Ilie Nastase, la multi ani la fel de geniali si la fel de activi precum au fost cei de pana acum! Sanatate si cat mai multa bucurie! Traieste-ti viata din plin in continuare!

La implinirea varstei de 70 de ani, Ilie Nastase a fost decorat de presedintele Iohannis. Poza este luata de pe site-ul prosport.ro
La implinirea varstei de 70 de ani, Ilie Nastase a fost decorat de presedintele Iohannis. Poza este luata din ziarul prosport

A scris acest articol un fan Ilie Nastase care nu este fan tenis. Emil Calinescu pe numele sau! ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !