La FIFA 16 bara este REGINA!

La FIFA 16 bara este REGINA!

 

 

Probabil stiti celebra placa cu regele fotbal. Desi, in general, nu prea au cum sa existe regi intr-o republica, fotbalul este o exceptie. Nu intru in detalii, stiti deja discutia.

Vreau, insa, sa va vorbesc despre noul FIFA 16, care urmeaza sa se lanseze (si) in Romania. Momentan am jucat DEMO-ul pe Consola (am PS4, probabil, insa, ca e identic si pe Xbox One, nu bag mana-n foc in privinta versiunilor de PS4 si Xbox 360).

Pe langa multiplele diferente cu care producatorii se tot lauda, eu am observat una fundamentala: bara este regina! Ma rog, bara ca termen generic, pentru ca pe un teren de fotbal se afla 6 bare (daca mai aud pe cineva, vreodata, ca zice BARI, cred ca-l voi da cu capul de toate BARELE).

FIFA 16

Partea naspa cu aceste bare este ca vor fi lovite intr-un meci de cateva ori. De minim 3 ori as zice. Iar lovirea barei poate avea loc intr-una din urmatoarele situatii:

– Scapi singure spre poarta, lobezi si mingea cade pe bara (foarte rar).

– Centrezi si mingea, ati ghicit, cade pe bara.

– Centrezi si lovitura de cap se duce … in bara. Poate fi si din corner, efectul e acelasi.

– Tragi din unghi (in loc sa centrezi) si mingea ori nimereste direct bara, ori este respinsa de portar … in bara;

– Din penalti e destul de probabil sa nimeresti bara;

– Din lovitura libera nu am nimerit-o sansele sunt si ele considerabile (daca reusesti sa treci de zid);

– De la distanta, suturile au sanse mai mari sa loveasca bara decat sa fie scoase de portar ori sa intre in poarta.

FIFA 16 It's in tha game

Daca ai noroc, poti lovi ambele bare laterale. Zic noroc, pentru ca de fiecare data cand am facut asta mingea a intrat in poarta.

Stiu ca veti zice ca nimeresc des bara pentru ca sunt prost si nu stiu sa joc. NU este deloc asa si va explic de ce:

1. Daca as suta prost as da-o fie peste poarta, fie in portar (fie as fi deposedat);

2. De ce portarii o resping asa des in bara?

3. Calculatorul (pentru ca in varianta DEMO nu exista multiplayer) da in bara la fel de des ca mine. Si am trecut prin mai multe niveluri de dificultate. Calculatorul a dat-o in bara inclusiv pe Legendary (in ultimul meci jucat am facut egal, am dat sa jucam penaltiuri, iar calculatorul a lovit DE DOUA ORI una din barele laterale).

Repet, insa, faptul ca eu am jucat pana acum doar varianta DEMO. La varianta full s-ar putea sa nu mai fie asa.

Sa va mai zic alte chestii observate la FIFA 16 demo:

– Iese in evidenta multitudinea faulturilor (practic, acum se fluiera cam orice). Totusi, cartonasele se dau mult mai rar (la FIFA 15 primeai cartonas aproape la orice fault). Totusi, aici poate fi vorba de cum este setat arbitrul (am putea avea la jocul full o mai mare diversitate). Oricum ar fi, in varianta demo nu a existat nici macar un fault nesanctionat (la FIFA 15 erai dat la o parte, chiar si-n careu, si uneori nu se fluiera nimic).

Fifa 16 Messi

– Portarii imi par o idee mai buni. Nu sunt eroi, nu scot orice, dar macar nu mai gafeaza ca incepatorii. Daca punem la socoteala barele, care acum apara mult mai mult (la modul propriu), putem lesne concluziona ca se dau mai putine goluri. E drept, mi se pare ca este mai greu si ca atacant, desi aici tind sa cred ca-i chestie de obisnuinta.

– Sunt mult mai multe chestii de setat. Si nu e deloc bine. Pe langa modul de a te apara (eu prefer TACTICAL) au mai bagat tot felul de chestii. Nu stiu exact cum e pe multiplayer. Conteaza care e gazda sau cum? Mi se pare absurd sa fie atatea chestii lasate la latitudinea jucatorilor. Cand joaca doi necunoscuti, pe net, setarile cui primeaza? Sau joaca doi care au setari identice?

Nu zic nimic despre fotbalul feminin, introdus in premiera la FIFA 16. Eu voi juca, probabil, 1-2 meciuri, de curiozitate, apoi voi abandona ideea. Este o idee de marketing care nu incomodeaza, dar nici nu ma avantajeaza in vreun fel. Probabil or fi vrut sa se puna bine cu organizatiile feministe (foarte numeroase) din SUA.

Cam atat despre FIFA 16 demo. Daca voi simti nevoia, voi reveni cu un articol. Salutari MICROBISTE tuturor!

 

 

Comments

comments

3 thoughts on “La FIFA 16 bara este REGINA!

  1. M-am jucat si eu FIFA 16 si nu e chiar asa cum zici. Conteaza mult cat apesi pe sut si unghiul din care tragi. Fetele cica sunt tari, dar mie mi se pare ca as juca in liga 2… Asteptam versiunea finala.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !