La ce facem economie?

Criza economica ne facem sa strangem cureaua in anumite privinte. Unii fac economie la absolut tot, altii doar la anumite chestii. La ce facem economie? Pai:

1. Unii fac la mancare. Cunosc atatea persoane, in special fete, care mananca o data pe zi. Trist, dar adevarat.

2. Altii fac economie la „Device-uri”. Au telefoane antice, laptopuri ori pc-uri la fel, camere foto de acum 10 ani… Totul pentru bani.

3. Exista persoane care fac economie la haine. Se imbraca de la second-hand, 2 tricouri le sunt de ajuns si tot asa. De ce ti-ai lua inca unul daca deja mai ai 2? Ti s-au rupt celelalte?

4. Sunt persoane care fac economie la plimbari: isi petrec concediile la tara, uneori nici acolo (Stau acasa si se odihnesc), ori daca merg la mare/munte se duc la cel mai ieftin hotel cu putinta.

Acum, problema nu este neaparat ca faci economie, uneori poate chiar n-ai bani. Problema este data de ceea ce numim prioritati. Faci economie la haine si ai telefon ultimul racnet? Te duci la cel mai scump hotel de pe litoral, insa ai in buzunar un nokia 3310? Da eroare. Iar la fete cel mai bun exemplu este atunci cand tipa sta nemancata insa da milioane de lei (vechi) pe farduri. Sunt unii care au bani, dar prefera sa-i cheltuiasca aiurea.

Sa vedem acum cum sta treaba atunci cand ne CONSTRUIM o casa (cu curte). Primul lucru: UNDE este construita? Vrem casa cu curte pentru a ne creste confortul, corect? Daca da, atunci trebuie sa ne asiguram ca avem utilitatile trase. N-om vrea sa ne spalam la apa din fantana. Zic.

Sa zicem ca avem terenul. Cum vrem sa fie casa? Exista acum asa numitele case ecologice (despre ele si despre conceptul de casa pasiva puteti citi la adresa http://www.dornaecohouse.ro/fr/). NU stiu cat sunt mai scumpe sau mai ieftine comparativ cu cele normale. Presupunand ca ar fi mai scumpe, diferenta ti-o scoti ulterior, pentru ca ele sunt mai ieftin de intretinut. Exact in ce constau si ce presupun puteti afla din link-ul dat de mine.

Ideea e alta: cand ne gandim la ce facem economie, eu zic sa taiem de pe lista locuinta. Mai bine ne imprumutam mai mult de la banca si luam o locuinta ADECVATA. Parerea mea. Salutari BLOGOSFERICE tuturor! ­čÖé

Comments

comments

One thought on “La ce facem economie?

  1. Pingback: La ce facem economie?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !