Kraftidioten – In ordinea disparitiei

Kraftidioten – In ordinea disparitiei

Povestea filmului este simpla: Nils este un barbat introvertit, care isi duce linistit viata, ocupandu-se cu condusul unui autoplug ce dezapezeste soselele unui sat indepartat din Norvegia. Viata sa se schimba fundamental atunci cand este informat de politie ca fiul sau a fost gasit mort de supradoza. Refuzand sa creada ca fiul sau se droga, incepe sa isi faca singur dreptate, ajungand sa se lupte cu mafiotii locali. El nu era chiar strain de lumea mafiei, fratele sau avand, candva, legaturi cu aceasta. Din cauza lui se porneste si o rafuiala intre localnici si mafia sarba.

Ce lucruri interesante semnalez la acest Kraftidioten – In ordinea disparitiei ? Pai:

1. De fiecare data cand murea cineva, aparea pe un ecran negru numele acestuia, alaturi de o cruce. Imi parea ca cei care au facut filmul ne indemnau sa tinem o evidenta a celor decedati. Ideea mi s-a parut interesanta. Iar la sfarsit, dupa macelul de final, vedeam un ecran plin de nume. Mai bine ni i-ar fi aratat unul dupa altul, ca-n pomelnic. #Amin, ca sa zic asa.

2. Poreclele lor erau fabuloase: Strike, Ronaldo, Jappe. Ca sa fac un fel de #spoiler , in acest film Ronaldo MOARE! Hai, mergeti la cinema sa vedeti care Ronaldo moare si de ce!

3. Filmul are un ritm aparte. Desi e vorba de crime, totul se desfasoara, parca, cu incetinitorul. Oamenii parca isi asteapta sfarsitul, nimeni nu se grabeste nici sa moara, nici sa traiasca. Daca asta le e soarta…

4. Multi au numit filmul Kraftidioten – In ordinea disparitiei un Euro-Tarantino. Mie mi se pare destul de departe de adevar. Daca tot ce presupune sange si multe crime inseamna Tarantino, atunci da, este Euro-Tarantino. Dar diferentele mi se pare fundamentale.

5. Mi se pare destul de ciudata alegerea distribuitorului roman de a lansa acest film in mijlocul verii. Filmul ne ofera multe peisaje de iarna. S-or fi gandit, probabil, ca ne vom racori vazand zapada. Posibil sa nu fi avut cand sa-l lanseze iarna. Nu neg. Mie mi se pare, totusi, ciudata aceasta alegere.

Kraftidioten – In ordinea disparitiei este o comedie neagra nordica despre care nu pot fi spuse prea multe. Unii o vor aprecia, altii o vor repudia. De oricare parte ati fi, cu certitudine nu o sa va lase rece (asta desi e ENORM de multa zapada-n film). Kraftidioten – In ordinea disparitiei intra de maine in cinematografe, fiind adus in Romania de Independenta Film. Vizionare placuta si salutari RACOROASE tuturor!

One thought on “Kraftidioten – In ordinea disparitiei

  1. Pingback: Kraftidioten – In ordinea disparitieiBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !