Killing time

Desi nu ma credeti, Killing Time este un film romanesc regizat de Florin Piersic JR. Ma rog, el este regizor, producator, scenarist si actor.

Despre film ar fi multe de spus, mult prea multe pentru a putea fi cuprinse intr-un articol (fie el si unul kilometric, asa cum obisnuiesc sa scriu). Voi evidentia insa doar cateva aspecte (ordinea fiind aleatoare):

1. Am spus la inceput ca Florin Piersic jr e de toate. Paradoxal insa, actorul Florin Piersic moare la sfarsit. Ma asteptam ca regizorul sa iasa invingator, macar in propriul film (chestia asta n-am mai avut timp sa-l intreb). Altfel, el este oricum in plan secund, Cristian Gutau fiind in centrul atentiei.

2. Nu mi-a placut faptul ca a invins un moldovean (fie el si din Bucovina) pe oltean. Sufletul meu si-ar fi dorit sa fie invers :)) N-a fost sa fie…

3. O e scena absolut fabuloasa cu Florin Piersic JR rugandu-se in baie. La un moment dat il injura pe Dumnezeu: DUMNEZEUL TAU CA NU EXISTI… Am si intrebat pe regizor: faza asta nu cumva va face pe religiosi sa urasca filmul? Raspunsul a fost simplu: un risc asumat. Mie mi-a placut enorm faza.

4. O lauda foarte mare: titlul este extrem de inspirat. Scrisesem la un moment dat despre titluri si despre traducerile lor neinspirate. Multi imi reprosau: si tu cum ai traduce acest titlu? De fiecare le raspundeam: nu l-as traduce. De ce ar trebui ca titlul sa fie in romaneste? FLorin Piersic JR ne da din acest punct de vedere o lectie: uite ca un film poate avea un titlu exclusiv in engleza. Si e si film romanesc. Legat de titlu, acesta este intentionat pus in dublu sens:
– si in sensul omorarii timpului;
– si in sensul ca e timpul pentru a ucide.
In romaneste e imposibila o astfel de traducere.

5. Este un film romanesc atipic. Ar putea si ar trebui sa fie un mic deschizator de drumuri. Macar de-ar ramane Florin Piersic JR, ca regizor, in acelasi registru si in viitor. Ok, alti vor face altfel de filme, dar el sa ramana la acest stil. M-as bucura enorm.

Filmul este distribuit de Transilvania FIlm si poate fi vazut de vineri in cinematografe.

Salutari CINEFILE tuturor!

ps: La vizionare nu a venit si Florin Piersic sr. Daca ar fi venit vizionarea s-ar fi terminat la 8 a doua zi ­čÖé

ps2: Sa povestesc actiunea? Pai mult decat scrie pe CInemagia, cu 2 asasini care-si asteapta victima intr-o locuinta goala chiar nu este de spus. Orice lucru in plus strica farmecul filmului.

Comments

comments

10 thoughts on “Killing time

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !