Saptamana cinematografica de cosmar. Killer Joe.

UPDATE: La Killer Joe am mers gratis, fiind invitat de NEW FILMSINTERNATIONAL ; nu este ca la o lansare a unei beri, unde firma care te invita este si cea care l-a produs. Fara sa fie cu suparare, dar eu am spus ceea ce am vazut. Killer Joe este pur si simplu ceea ce am expus eu mai jos. Cu riscurile de rigoare, trebuie sa stie toata lumea acest lucru. E de datoria mea sa spun asta. Killer Joe, fii atent acum la ce urmeaza 😀

Saptamana trecuta a fost destul de nasoala din punct de vedere cinematografic. A inceput prost cu un James Bond aproape ramolit, a continuat relativ ok cu un Batman ce-si trata durerea de picior cu sarma, a continuat (joi) cu un asasin mare fan de KFC si s-a incheiat apoteotic si siropos cu atotprezenta dragoste. E singura de care avem nevoie cica. De ea insa ma ocup mai tarziu.

Acum sa ne ocupam de Killer Joe, acel politist – asasin mare fan de KFC.

Asadar, ce as putea spune despre Killer Joe? Ma straduiesc sa fiu bland, ma straduiesc sa nu jignesc. Stiu, gusturile nu se discuta. Stiu, fiecare apreciaza si dezapreciaza dupa propriile gusturi. Totusi …

Totusi, nu este sau nu ar trebui sa fie undeva o limita? O limita a bunului simt? O limita a noastra ca oameni? O limita peste care inteligenta noastra, umanitatea noastra, atat cat a mai ramas din ea, se simte jignita. Si protesteaza. Uneori violent.

Pe bune: ce ar putea sa-ti placa la acel film? Hai sa vedem cateva chestii:

1. Ordinea nu e cronologica, deci incep cu finalul: oricat de fan KFC ai fi, dupa ce ai vazut filmul sigur ti-a trecut pofta de KFC vreo 3 zile. Iar daca esti patron al KFC, oricata reclama ti-a facut filmul firmei tale, tot ai o urma de regret. Parca ai prefera totusi sa nu iti asociezi imaginea cu asa ceva.

2. Imaginea asasinului, tipul ala malefic, este si ea alterata. Daca as fi asasin si as vedea acest film, sigur m-as duce sa-i omor pe producatori. Sau m-as lasa de meserie. Ah, nu: singurele locuri libere de munca sunt la KFC..

3. Daca as fi politist, m-as simti jignit. M-as duce cu o pancarta si as protesta: IL VREM PE GARCEA INAPOI! ERA MAI INTELIGENT SI MAI UMAN! Ca politist american, prefer oricand filmele care arata cum ia politia bani de la Mafie, fie ea italiana, irlandeza, chinezeasca ori ce-o fi, decat filmul asta. Asta ne jigneste pe toti.

4. Daca as fi handicapat si retardat, oricat de putin m-ar duce capul, tot m-as revolta si as uri acest film. Oricat de putin as intelege eu din film, tot m-as infuria.

5. Ca firma de asigurari de viata, m-as revolta cu siguranta.

6. Ca cinefil, m-as revolta. M-as revolta sa vad ca acest film este notat cu 7 pe IMDB si ca are totusi critici bune. Ca unii chiar au vazut ceva in el. Ca unii isi imagineaza chestii pe care nu le-au vazut. Si daca apa era albastra? Pai… nu e!

7. Ca om, ma revolta lipsa de umanitate. Prefer vampiri, prefer varcolaci, prefer filme ParaNorman de proaste (sau de bune ), prefer pana si pe ramolitul de James Bond. Prefer aproape orice alt film. Pana si oameni care se holbeaza la capre, chiar daca nu am inteles nimic din acest film. Prefer multe alte filme, mai soft, mai logice. Si mai umane.

8. Incerc, ma straduiesc, dar nu pot. Trebuie sa zic ceva si de fanii lui Killer Joe. Acestia sunt intr-una din categoriile urmatoare:
– psihopati;
– retardati ca blonda aia tembela;
– inumani ca tot filmul;
– ilogici si tampi precum Chris;

Ori pur si simplu vor sa faca misto de noi. Da, exista si aceasta posibilitate: hai sa indemnam si pe altii sa mearga la acest film. Ce, doar noi sa fi pierdut timpul la asa ceva? Ia hai si altii.

Refuz sa cred ca un om rational, cu o picatura de umanitate in el, logic, rational si cu un gram de inteligenta in cap ar putea aprecia un astfel de film. Killer Joe nu e pur si simplu facut pentru oameni. Refuz sa cred asta. La mine neuronul meu (chiar daca este unicul supravietuitor) se revolta maxim. Prefera sa iasa din capatana mea blonda si patratoasa decat sa mai fie nevoit sa suporte astfel de filme. Promit sa evit pe viitor astfel de aberatii. Desi uneori ma cam trage ata la asa ceva.

Ca si concluzie: duceti-va la film daca vreti sa va enervati, sa vi se faca greata, sa va lasati de KFC (da, cred ca este singura lui utilitate), ori sa va dezumanizati nitel (mai mult). Ori daca sunteti intr-una din categoriile invocate la punctul 8. Daca nu, e indicat sa-l evitati. Sau daca ma considerati pe mine psihopat, retardat si dobitoc, duceti-va la film si recomandati-l apoi la 10 prieteni (ca altfel veti avea ghinion 7 ani). Si scrieti prin blogosfera cat de mega-giga-bun a fost filmul. Si laudati inteligentele de la IMDB care au apreciat filmul la adevarata sa valoare (sau cine stie, poate-i veti critica pentru ca i-au dat 7, mult prea putin pentru asemenea capodopera).

Salutari CINEFILE tuturor!

ps: Killer Joe, IMPUSCA-TE!

ps2: Killer Joe e din 2011, dar la noi a venit abia in 2011 … as putea spune ca mai bine ramanea la el acasa, nu-i duceam deloc lipsa!

Comments

comments

8 thoughts on “Saptamana cinematografica de cosmar. Killer Joe.

  1. Pingback: “Killer Joe”: Blood, violence, trailer-trash and… bush! « Radu presents: The Movie-Photo Blog
  2. Ştii ce cred că apreciază cei mai mulţi cinefili? Pe Matthew McConaughey, reprezentarea societăţii americane profund stereotipizată, poate chiar şi nivelul foarte ridicat de violenţă… cine ştie? Sunt de acord, în mare măsură, cu argumentele tale… doar cu lipsa de umanitate nu prea mă împac. Sigur, este părerea ta, dar am văzut că cele mai bune filme exploatează umilinţa, violenţa şi crimele gratis! De exemplu, „A Clockwork Orange” sau „Schindler’s List” sau poate „Once Upon A Time in America”… Bine, nu compar aceste clasice excelente cu „Killer Joe”, dar sunt câteva exemple! În rest, felicitări! Cred că e aproape unanim faptul că filmul nu e printre cele mai bune pe care le-am văzut :))…

  3. Pingback: Savages Brutele
  4. Pingback: Cloud Atlas
  5. Pingback: hater

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !