Kick-Ass 2

Inainte sa va vorbesc despre Kick-Ass 2 trebuie sa va fac o mica introducere. Fara ea nu veti intelege starea mea din timpul vizionarii filmului.

Asadar, vazusem acum aproape 3 ani primul Kick-Ass. Initial imi displacuse, asta si pentru ca in jurul meu toti il repudiau. Mie nu-mi displacuse atat de mult (nu avea nimic care sa ma enerveze profund in el), poate doar ca-l consideram prea pueril. Era vorba de un erou-antierou cu care in multe privinte empatizam. E adevarat, in multe privinte mi se parea pueril si adresa cel mult liceenilor, insa vazand cat sange curge ma intrebam daca si-a gasit cu adevarat publicul tinta. Oricum, opinia mea despre film era oarecum contradictorie.

Si primesc invitatie la Kick-Ass 2. Ca de obicei, revad prima parte fix inainte de vizionarea celei de-a doua, pentru a-mi fi proaspata in minte. De data asta imi place primul Kick-Ass. Dintr-un motiv necunoscut imi parea acum alt film. Kick-Ass si Hit-Girl, initial oarecum antipatici, imi devenisera dintr-o data simpatici. Si mi-am amintit ce zisesem catorva amici dupa prima parte: a lasat loc de continuare, asta e doar inceputul. Si nu m-am inselat.

Dupa vizionarea Kick-Ass 2 incep sa devin fan al seriei. Cu un regizor nou, Jeff Wadlow (de la care nu mai vazusem niciun film), Kick-Ass 2 a intrecut cu mult prima parte. Daca-n prima parte toti imi parea prea seriosi, iar filmul prea incarcat (de actiune intai si intai), acum totul pare facut intr-o nota umoristica. Iar faptul ca acum si cei rai sunt tot niste eroi (fiecare construit stereotipic, dupa unii chiar discriminatoriu) aduce un mare plus filmului. Comparandu-le (la mine ambele imi sunt proaspete in minte) imi pare acum ca Kick-Ass 1 a fost doar o incalzire, util doar pentru introducerea personajelor. La seriale s-ar chema episodul pilot, episodul ala care nici macar nu este numerotat.

Singurele lucruri oarecum negative ar fi:
1. Unele scene mi s-au parut prea violente, iar violenta as cataloga-o drept gratuita. O taiere de mana si o decapitare (decapitarea n-am vazut-o, dar poate e mai rau asa: suntem nevoiti sa ne-o imaginam, iar aici tinerii sunt avantajati sau nu de imaginatia bogata) sunt parca in offside. Ok, ele au fost introduse pentru a soca, iar socul este cu atat mai mare cu atat nimic nu le anunta in prealabil. Dar oare filmul nu ar avea un succes la fel de mare si fara ele?
2. Partea a II-a, o vesnica nebunie a mea: un astfel de film nu mergea 3D? Filmele din benzi desenate imi par facute pentru a fi 3D. Nu bagi 3D la orice film, nu trebuie exagerat (Gatsby de exemplu este 3D doar pentru a vedea niste fulgi cum zboara), dar parca nici sa ecranizezi niste benzi desenate in 2D nu merge. Suntem totusi in anul 2013.

Per total, Kick-Ass 2 este un film de vazut, cu amendamentul ca intai trebuie sa-l vedeti si pe primul (in blogosfera e la moda sa te lauzi ca ai vazut partea a II-a fara s-o fi vazut pe prima). Ma astept, de asemenea, sa urmeze si partea a III-a (Kick-Ass 3… 3D ar suna chiar bine), de la care voi avea asteptari foarte mari.

Kick-Ass 2 este de maine in cinematografe si este distribuit in Romania de RoImage 2000. Salutari CINEFILE tuturor!

2 thoughts on “Kick-Ass 2

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !