Just about love

Teatrul InCulise ofera posibilitatea urmarii unor cursuri de actorie. Ele sunt oferite de Teen Media si se adreseaza tuturor, indiferent de varsta sau de ocupatie. Partea asta se adreseaza celor care vor sa practice teatrul. Pentru spectatorii iubitori de teatru stirea poate fi citita altfel: la Teatrul InCulise puteti vedea spectacole ale cursantilor Teen Media. Ultimul spectacol vazut a fost Just about love, in sambata dinaintea Floriilor (din pacate, scriu despre el abia acum).

Precedentul spectacol al cursantilor fusese We are Hollywood. All about love este structurat identic: mai multe mini-scenete, fara o legatura efectiva intre ele, cu personaje complet diferite. Daca la primul spectacol scenele erau din filme foarte celebre (de la Godfather la Filantropica), in acest caz este vorba de DRAGOSTE. Dragostea in toate formele, toate felurile de dragoste. Totusi, un spectacol pe care eu nu l-am vazut nicidecum siropos.

Scena mea preferata este cea in care ea nu intelege nimic din operele prietenului ei pictor. Pictura este ceva ce nu prea am inteles niciodata, asa ca acolo empatizam cu ea.

All about love 1

A doua poveste, in ordinea preferintelor, a fost cea in care o tipa a parcurs mii de kilometri pentru a spune DA unui tip care o ceruse cu mult timp in urma. O promisiune e o promisiune, iar raspunsurile trebuie date, chiar daca nu intarziere.

In spectacol am revazut-o pe Claudia Ene, care-mi atrasese atentia inca de la primul spectacol. Am stat atunci la masa cu familia ei, acum am reintalnit-o si ne-am salutat. Am felicitat-o, eu ii prevad un viitor frumos (asta in cazul in care va urma actoria). Este inca eleva, fiind probabil cea mai tanara cursanta (sper sa nu gresesc) (cea mai tanara actrita este Alina Pietrareanu, cea cu tabloul din poza de mai sus; are 16 ani si 8 luni; multi inainte si o cariera cat mai frumoasa ii doresc).

All about love Claudia Ene

Principalul argument care ar trebui sa va indrepte spre astfel de spectacole este entuziasmul. Acesti actori, denumiti deloc peiorativ neprofesionisti, au in ei un entuziasm pe care nu-l regasesti la multi alti actori. Dupa spectacol este emotionant sa-i vezi imbratisandu-se cu familiile ori apropiatii; te copleseste si pe tine emotia atunci cand auzi in jurul tau: „cum a fost”; „am jucat bine”; „unde am gresit”? Entuziasm, modestie, un respect enorm pe care-l au fata de public. Si mult talent. Aici spun cu parere de rau, iar actorii par a confirma acest lucru: multi aveau talent de actori, poate si-au dorit ori inca-si mai doresc sa ajunga actori, insa viata le-a oferit (momentan) altceva.

Spectacolul Just about love se va mai juca duminica, 27 aprilie, la Teatrul InCulise. Intrarea este libera, spectacolul este adresat tuturor, berea este rece si buna, iar locatia este una deosebit de primitoare. Mergeti, deci, sa vedeti spectacolul. Nu stiu cand veti mai avea aceasta sansa. Salutari TEATRALE tuturor!

ps: La final, toti actorii purtau cate o litera. Initial parea ca scrie Viata e grea. De fapt scria Love is Great. Ambele la fel de adevarate as zice.

ps2: Just about love este in 2 culori: alb si rosu. Rosu este culoarea dragostei, a vointei, a energiei, iar albul este culoarea inocentei, a puritatii si a pacii. Este de fapt mesajul general al spectacolului. It’s Just about love #cumarveni. Mergeti sa vedeti spectacolul si spuneti-mi ce alte culori mai vedeti in scenete (exceptand finalul, cand tricourile vor fi negre, cu literele albe).

Comments

comments

5 thoughts on “Just about love

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !