Jucarii recomandate pentru varste diferite

Pentru copii, jucariile reprezinta elementul de baza al copilariei. Astazi copiii au la dispozitie o varietate de jucarii, iar acest lucru cateodata ingreuneaza sarcina parintilor de a alege jucariile potrivite varstei.
De multe ori, aflati intr-un magazin de jucarii , parintii nu stiu exact ce alegere trebuie sa faca si lasa acest lucru la alegerea copiilor. Insa, unul dintre rolurile parintilor este de a-i indruma pe cei mici sa faca alegerile potrivite, iar daca sunt prea mici, deciziile trebuie sa le apartina in totalitate parintilor.
Jucariile au un rol foarte important in cresterea copiilor. Cu ajutorul acestora, bebelusii descopera lumea, copiii mai mari de un an se bucura impreuna cu acestea de primele cuvinte, iar copiii mai mari incep sa exploreze lumi diferite, sa creeze jocuri si povestiri imaginare.
Acum puteti achizitiona jucarii realizate special pentru a ajuta micutii sa-si dezvolte anumite aptitudini. Datorita acestui lucru, dar si din motive de siguranta, este foarte important sa alegeti jucariile create special pentru anumite grupe de varsta. Asadar, mai jos gasiti cateva informatii care va pot fi de mare ajutor atunci cand doriti sa cumparati jucarii pentru copii.
Jucarii pentru bebelusi 0 -15 luni
Din primele zile din viata, bebelusii descopera cum isi pot folosi majoritatea simturilor. Acestia sunt fascinati de mediul pe care il descopera, de sunete si imagini. Deci, jucariile ar trebui sa fie alese astfel incat bebelusul sa le vada, sa le poata atinge si chiar sa le bage in gurita.
Spatiile de joaca speciale pentru bebe, jucariile muzicale si zornaitoarele, jucarii gonflabile, jucarii cu animale si sunete, obiecte viu colorate, acestea sunt cateva din jucariile recomandate pentru orice bebe.
Jucarii pentru copii de 2-3 ani
La aceasta varsta, copiii trebuie sa-si dezvolte abilitatile motorii, asa ca trebuie sa alegeti jucariile potrivite.
Acestea sunt doare cateva exemple indicate: puzzle-uri din lemn cu mai multe piese, creioane colorate si foi mari de hartie, plastilina, seturi de masinute si animale , papusi, instrumente muzicale, etc.
Jucarii pentru copii cu varsta intre 3 – 5 ani
Incepand de la aceasta varsta, copiii pot invata sa citeasca si sa scrie, asa ca jucariile ar trebui sa fie alese astfel incat sa le ofere acestora un mod cat mai distractiv de a invata. Puteti alege: carti de povesti, abtipilduri, puzzle-uri simple, trenulete, masinute, jucarii de construit, jucarii lego, carti de joc, biciclete, triciclete, leagane si tobogane, etc.
Jucarii pentru 4 – 7 ani
Activitatile in aer liber sunt cele mai placute pentru copiii de aceasta varsta, asa ca bicicletele, mingiile sau alte jucarii de exterior sunt cele mai indicate. De asemenea, pentru ca este perioada premergatoare scolii, este recomandat sa alegeti si jocuri educative ce ajuta la dezvoltarea abilitatilor de memorare si invatare a informatiilor.
Jucarii copii 7- 10 ani
In aceasta perioada, copiii pot fi interesati de anumite domenii, asa ca jucariile pot fi alese in functie de interesele acestuia. De asemenea, jucariile pentru aceasta varsta trebuie sa completeze foarte bine activitatile scolare si sa dezvolte spiritul de colegialitate pentru ca cei mici sa se poata integra cu usurinta in societate.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !