Jucarii moderne

Despre generatia actuala se scrie exclusiv de rau. Nu mai invata nimic, stau toata ziua cu nasu-n device-uri, se uita la cele mai proaste emisiuni si filme, iar rezultatul e ca pica bacul pe capete. Oare totul este atat de trist si negativ? Oare TOTUL merge intr-o directie gresita? Totusi, suntem indecisi. Ba ne enervam cand vedem ca actualii copii au 90% dintre jucarii stocate in vreun computer sau o tableta, ba, pe de alta parte, ne enervam ca au cine stie ce jucarii moderne „oribile”. Ma rog, inlocuiti oribile cu ne-educative, improprii pentru varsta lor, ciudate.

Nu inseamna ca jucariile sunt ciudate, ci inseamna ca ele sunt COMPLET diferite de ce aveam noi candva. E adevarat, eu nu am avut niciodata treaba cu papusile (Despre papusi am mai scris ieri AICI).

Haideti sa va arat o papusa, sa-mi ziceti ce stiti despre ea.

papusa monster high Frankie Stein

Sa zicem ca as fi tata si ca fata mea mi-ar cere aceasta papusa. Cum as reactiona? Ce ar trebui sa-i spun? As merge, orbeste, pe mana ei si i-as cumpara tot ce-si doreste? Daca as refuza-o, ar trebui sa-i dau un argument logic. Daca nu stiu cum sta treaba, ce as putea sa-i spun?

Hai sa va mai arat una:

papusa monster high Robecca Steam

Sa zicem ca eu pot fi scuzat, dar tinerele care au astazi 27 de ani stiu despre ce este vorba? Ele au avut papusi la viata lor si tot NU stiu despre ce este vorba.

Nu inseamna, insa, ca trebuie sa dam cu pietre. Societatea evolueaza, noi am evoluat, de ce copiii nu ar fi trebuit sa evolueze? Este un lucru firesc.

Legat de Papusile Monster High trebuie sa va arat un clip, poate asa intelegeti mai bine problema:

Sa va zic acum, pe scurt, povestea acestor papusi: ele reprezinta niste personaje de filme horror gen Dracula, Frankenstein, Mumia etc. Aici vine partea „controversata”: de ce ar vrea cineva sa se joace cu asa ceva?

Ca sa raspundem la intrebarea asta trebuie sa raspunde la alte cateva intrebari:
– De ce au succes filmele Horror?
– De ce oamenii sa imbraca precum in filmele horror?
– De ce este o fascinatie pentru „tuneluri ale groazei” si alte asemenea?

Oamenii mari au astfel de pasiuni, pe care le inteleg sau nu. Ei, copiii, fie fete sau baieti, de ce n-ar trebui sa aiba? Si nu, astfel de jucarii NU fac pe ai nostri copii sa devina criminali in serie si nici nu-i fac sa devina vampiri.

Inainte de a da cu pietre in cineva sau ceva trebuie sa intelegi acel ceva. Voi va uitati la cele mai bune filme? Voi aveti cele mai bune gusturi la muzica ori la altele? Acestea sunt jucarii moderne, produse de societatea in care traim si in care traiti. Schimbarile sunt prea alerte si prea bruste. Oricat ar parea de trist, am imbatranit. Asta nu trebuie sa ne faca sa ne consideram superiori noii generatii, cum nici vechea generatie nu ne-a fost superioara. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Jucarii moderne

  1. Pingback: Jucarii moderneBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !