Jucarii inteligente

Jucarii inteligente

 

 

Am inceput sa dau in mintea copiiilor. Ma rog, niciodata n-am dat dovada de prea multa inteligenta, dar acum e prea de tot. Dupa ce ca ma uit constant la filme animate (unele chiar copilaroase), acum scriu despre … jucarii inteligente. Ma rog, faptul ca sunt JUCARII este o chestiune relativa.Cum la fel de relativ este si faptul ca jucariile ar fi adresate EXCLUSIV copiiilor. Ca si jocurile de altfel. Dar sa va explic cum sta treaba.

Asadar, jocurile electronice (pc ori consola) sunt pentru toata lumea. Nediscriminatoriu, ele sunt jucate atat de copii de 8 ani, cat si de adulti de 50 de ani. E drept, unele jocuri PAR (nu stiu cat sunt in realitate) prea violente, insa contraindicatiile de pe ambalaj sunt deseori trecute cu vederea.

Jocurile de societate, board sau nu, sunt, de asemenea, adresate tuturor categoriilor de varsta. Monopoly nu are varsta, Catan nu are varsta, Dixit nu are varsta. Sa nu mai zic de MAFIA, un joc care nu presupune deloc NOROC. E drept, uneori esti omorat fara a fi vinovat, dar face parte din joc. Victima colaterala, #CaSaZicAsa .

De asemenea, cine a participat la diverse traininguri ori cursuri stie ca exista JOCURI. Unele mai interesante, altele, poate, mai plictisitoare. Fiecare are, insa, rolul sau si fiecare te ajuta in felul lui. Legat de aceste jocuri, imi amintesc ce-mi povestise o amica acum vreun an. Cica ea participase la un curs de Tot (Trainer of Trainers), cu un voucher cumparat de pe internet. NU mai stiu cat daduse, dar reducerea era de vreo 60%. Acolo s-a trezit, insa, cu participanti foarte in varsta, multi din diverse companii. Ei voiau acea diploma, cu care sa devina TRAINERI. La finalul zilei cica se intreba: ACUM TREBUIE SA FACEM CATEVA JOCURI PENTRU EXEMPLIFICARE. Participantii nu voiau insa jocuri, le considerau nedemne pentru statutul lor. Trainerii, pe de alta parte, abia asteptau sa plece si ei mai devreme acasa. Asa ca faceau cu totii blat si plecau acasa. Un blat care nu folosea nimanui, ce-i drept.

Cand am vazut zilele trecute Vegetables Vector Pack m-am gandit ca ar fi tot niste jucarii. Ok, jucarii inteligente, care-ti pun imaginatia la contributie, dar tot jucarii. Nu e chiar asa, insa mi-a trebuit ceva timp sa ma prind. Va las pe voi sa descoperiti ce-s alea facand click.

Legat de aceste jucarii inteligente si de jocurile inteligente in general, se poate trage o singura concluzie: niciodata nu esti prea batran pentru a te juca 🙂 Salutari JUCAUSE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !