Jocuri violente. Mortal Kombat 9.

Mortal Kombat este unul din jocurile cele mai de succes din istoria gamingului. Dupa cate stiu, a aparut la japonezi prin anii 90 (92 parca). Era pentru console. Grafica era ca pentru acele vremuri, ideea in sine era bataia. Violenta. Sangele. Mult sange.

A avut nenumarate variante pe pc. Si, de cand au aparut consolele noi, alea bune, variante si pentru ele.

Acum au aparut 2 noi jocuri: Mortal Kombat 9 si Mortal Kombat Armaghedon. Nu le-am jucat pe niciunele, dar am de gand. Ce m-a impresionat insa, si recunosc, negativ, a fost violenta dusa pana la extrem. Fiti atenti „fatalitatile”:

Asta vazut tot pe blogul Feliciei chestia asta. Ea considera ca „am trecut deja la next level in ceea ce priveste violenta in gaming”.

Oare asa sa fie? Oare asta sa fie viitorul?

Pai hai sa vedem ce s-ar mai putea intampla si produce:

1. Banalele jocuri de FIFA si PES sa fie condimentate cu nitel sange. Adica sa poti intra tip K1 la jucatori, sa se vada tibiile rupte (efectiv rupte), jucatorii sa se poata bate dupa o intrare urata. Sa apesi o tasta prin care sa chemi jucatorii in teren. Sa poti trisa indicand copiilor de mingi ori sa ascunda mingile, ori sa arunce cu ele in teren cand mingea e la adversar. V-ar surade un astfel de joc, nu?
Legat de asta, scriam in articolul despre FIFA niste amintiri legate de primul meu joc de fotbal pe PC: KICK OFF 96. Acolo jucatorii incepeau sa se bata, si apoi se despicau. Bine, jocul, realist fiind, arata apoi acelasi jucator intreg. Bineinteles, a venit doctorul, l-a cusut si acum e in regula. Nu stiu ce s-a intamplat cu seria KICK OFF, dar probabil vor „rupe norma” in noua era de gaming.

2. Aparuse pe vremuri (il aveam PE DISCHETA) un joc de sah foarte misto: cand scoteai o piese, aceea era efectiv OMORATA. Pur si simplu, se bateau 2 piese si una din ele MUREA. Probabil ideea asta poate fi continuata. Dar, bineinteles, cu ceva imaginatie bolnava. Ne trebuie SANGE cand jucam sah, nu? Iar cand este sah mat, trebuie sa urmeze „o fatalitate”, nu? Altfel degeaba…

3. Scrisesem mai demult un guest, tot la Felicia, legat tot de jocuri. Nu mai stau sa-i caut link-ul, este acolo la ea, dar si pe vechiul meu blog. Si acolo imi reaminteam o misiune din GTA2, la mafia rusa, in care trebuia sa furi un autobuz, sa iei pasageri, pe care ulterior sa-i faci hamburgeri. Alti oameni, care-i consumau, ziceau ca e foarte bun. E adevarat, totul era vorbit, era din sunete. Nu vedeai efectiv cum ei sunt transformati in hamburgeri. Facea bine la imaginatie cica.
E, acu; daca tot intraram intr-o noua era, de ce nu o scena din asta LIVE? Sa vedem oamenii aia cum sunt inchisi in autobuz, sunt dusi, fara stirea lor, intr-un loc inchis. Apoi facuti hamburgeri … cumva . Imaginatia mea e prea saraca pentru a-mi putea imagina intregul proces. Bine, ma gandesc ca Hitler, de acolo de unde e, va privi cu invidie la noua generatie de jocuri. El doar ii gaza pe „dusmanii patriei”. Off, nu erau jocuri pe vremea aia.

4. Da chiar, un joc cu evrei gazati (eventual, bazat pe un film bun, ca sa-i dea legitimitate) de ce nu? Doar e o noua era, violenta de felul ei, in gaming? Un tycoon de lagar de concentrare. Suna bine, nu?

5. Ma gandesc ca ar prinde bine si un joc in care sa planuiesti atentate. Pe bune. Ultimul nivel: aruncarea in aer a Casei Albe. Hai ca nu e greu, il termini in cateva zile.

Pe langa astea, Mortal Kombat 9 va deveni un joc soft. Un joc pentru picii de 5 ani. Macar nu-i invata la prostii.

Serios acum, nu cumva din cauza unor astfel de jocuri au unii parere proasta despre ele? Pe bune…

Salutari MORTALE tuturor!

One thought on “Jocuri violente. Mortal Kombat 9.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !