Jocuri de cuvinte cu extensiile noi si „excentrice”

Jocuri de cuvinte cu extensiile noi

Stiati ca blogul/site-ul vostru poate avea si alte extensii in afara de cele clasice? Poti sa iei un .ro, .eu, .com, .net sau .biz, insa unul ca mine ar intreba: dar ce farmec are?

Unul ca mine, hai sa zicem excentric, ar cauta acum niste jocuri de cuvinte misto, acestea urmand a include inclusiv extensia.

In aceasta privinta am si o mica istorie: am vrut acum mult timp sa imi iau domeniul piscot.ar. Din pacate, pe vremea aia nicio firma de hosting de la noi nu vindea astfel de domenii, iar argentinienii, caci ei detin acest domeniu, vindeau la acea vreme doar .com.ar. Din pacate, chiar si acum exista aceasta restrictie.

Pana sa va sugerez alte 5 domenii, trebuie sa va spun regula mea proprie: ideea este sa gasiti un cuvant care sa aiba sens si fara extensie. Adica piscot punct ar imi suna perfect. Daca ar fi fost pisco.tar mi-ar fi sunat naspa, oribil.

Acum sa va sugerez 5 adrese (cu extensii cu tot), urmand a va spune si a ce-mi suna mie, fara sa insemne ca voi trebuie sa va luati musai dupa mine:

  • Narcis.ist ar fi fost o varianta la fel de buna precum minunat.eu. .ist este un domeniu al orasului Istanbul si este extrem de ieftin (14 dolari pe an). Si avand in vedere particularitatile limbii romane, puteti gasi multe jocuri de cuvinte care sa se termine in ist. De pilda, metal.ist (cu un L sau cu 2 de L). Imi place enorm aceasta extensie.
  • Uni.cat e un blog misto pentru cineva la fel de … narcisist. Domeniul este promovarea Cataluniei si a limbii catalane, insa nu aveti alte interdictii. Pretul este de 5 euro pentru inregistrae si 21 de euro pentru reinnoire. Ma rog, eu il vad ca pe un posibil blog de haine, caci asta vreau sa-mi fac. Iar acel UNI te duce cu gandul la haine, zic.
  • AUD.io este un domeniu excelent pentru un site sau blog muzical. Dac-ar fi sa mai fac inca un blog, sa fie 13, acel al 13-lea ar fi de muzica. Ma rog, el momentan nu poate fi inregistrat, insa cand intri pe el pare a fi unul expirat. Ca idee, extensia .io este al Teritoriului Britanic din Oceanul Indian. Pretul este unul piperat: 43 de euro pe an.
  • Curier.at mi se pare o idee misto de site pentru o firma de curierat. La fel ca la .ist, extensia .at mi se pare ca se poate potrivi perfect la un juc de cuvinte misto in limba romana. Este domeniul Austriei, daca are vreo importanta. De fapt are, ca fiind domeniul unei tari mari este ieftin: 11 euro/an. Ma pot gandi, ca varianta de blog, la blog.at (celebrul Blogatu’ ar putea avea concurenta misto), cruci.at (un luptator, habar n-am impotriva cui) ori la elev.at, blogul unui profesor de scoala generala sau de liceu.
  • Trip.lu ar putea fi un excelent blog de calatorii, scris in dulcea romgleza. Extensia .lu este a micutului stat Luxembourg si costa 17 euro/an. Limba romana contine mai multe cuvinte care se termina in LU, aici incluzand inclusiv cuvantul cioc.lu. Ma rog, nu stiu cine ar vrea sa fie asociat cu ideea de cioclu, desi ar suna misto ca adresa a unei firme de pompe funebre.

Toate aceste domenii, dar si multe altele, pot fi achizitionate de la Hosterion. Chiar daca nu aveti de gand sa va cumparati in viitorul apropiat vreun domeniu, astept in comentarii cateva sugestii de jocuri de cuvinte cu posibile domenii. Eu va mai dau la final fix 2: un amic avea la un moment dat calator.im, iar eu am vrut sa-mi cumpar, pe langa piscot.ar, si domeniul minunat.ie. Cititi domeniul anterior atat cu diacritice, cat si fara. Apropo de extensie, domeniul .ie este domeniul oficial al Irlandei, insa eu il vad ca o extensie ideala pentru un magazin de haine care vinde si ie romaneasca. Din pacate, este mai greu de inregistrat, trebuie dovedita o legatura reala si substantiala cu Irlanda. Costa si mult: 47 de euro pe an.

In final, trebuie sa va spun de ce toate domeniile mele sunt fie .ro, fie .eu. Intai si intai, pe vremea cand mi-am facut eu blogurile nu aveam atatea optiuni. Poate acestea ultimele puteau avea ceva excentric. Strict in cazul .eu, mie mi se pare o extensie excelenta de BLOG, fiind vorba despre … MINE. La fel de bine merge si .io sau, daca blogul e in engleza, .me (domeniul Muntenegrului). Blogurile .ro sunt de nisa, nitel mai oficiale. E drept, m-am strofocat pe cat posibil sa introduc numele meu si pe acolo, din acest motiv m-am facut cu Cinemil, CitestEmil si HalestEmil. Dar asta deja stiti ­čÖé

ps: Stiu ca ale mele jocuri de cuvinte contin multe extensii vechi, clasice, ale tarilor. Eu vi le-am dat ca exemplu pentru ca trebuie luate si ele in considerare. Nu trebuie ignorate, asa cum nu trebuie ignorate variantele vintage, gen .ro sau .eu.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !