Jocuri copilaresti

Jocuri copilaresti

 

Sintagma jocuri copilaresti pare pleonastica. Nu toate jocurile sunt copilaresti? In fond, asta face copilul: se joaca! Raspunsul este partial corect. Va voi explica mai jos, cu amendamentul ca vorbesc strict de jocuri electronice.

Exista jocuri fara varsta, pe care le joaca cu placere atat cei mici, cat si cei mari. De exemplu, jocurile de fotbal (FiFa, PES, Football Manager) pot fi jucate la orice varsta. Il savureaza, la fel de bine, un copil de 8 ani, dar si un corporatist de 30 de ani, sot si tata. In aceeasi categorie intra si strategiile, desi acelea necesita ceva mai multa inteligenta, acolo simtindu-se diferenta dintre un copil de 9 ani si un adult de 30.

Exista jocuri pe care le joaca mai bine cei mai in varsta, jocuri violente, jocuri care necesita inteligenta.

Exista, insa, jocuri copilaresti, jocuri care sunt gustate, in principal, de catre copii. Nu inseamna ca nu pot fi jucate de adulti, exista multi copii mari, acest termen nefiind deloc unul rusinos.

Pinguini

Ce parere aveti despre cineva care joaca jocuri cu pinguini? Ne plac pinguinii, stim dansul pinguinului (pe mine ma distreaza maxim acesta), dar parca nu ne-am juca asa ceva. Pueril, ar zice unii.

De Dancan stapanul focului ati auzit? A fost un serial, am inteles ca a rulat si la televiziunile romanesti. La fel: o animatie pentru copii, acestia il vor aprecia. Dar adultii? Il vor aprecia si il vor juca?

Stapanul Focului

Paradoxal, jocuri copilaresti de browser vor avea succes si se pot dovedi utile. Intre 2 rapoarte la job, creierul are nevoie de … chestii copilaroase. Din acest motiv, un joc de browser cu pinguini va avea succes mult mai mare decat unul clasic, cu instalare si tot tacamul. Oricum, vreun joc cu pinguini, clasic, nu cunosc. Sau intre timp s-or fi facut, habar n-am. Revenind la jocurile de browser, acestea sunt jucate, in proportie de 80%, la birou sau la scoala. Sau pe tableta, pe drum. Acasa ai putea juca altceva. Ai libertatea sa joci si altceva.

Acum, recunoasteti: ce jocuri copilaroase mai butonati cand vreti sa luati o pauza? Ceva pe laptop? Sau preferati telefonul ori tableta pentru asa ceva? Salutari JUCAUSE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Jocuri copilaresti

  1. Pingback: Jocuri copilarestiBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !