Izolatii. Site.

Cand vorbim de un site (nu blog, site), ne gandim intai si intai la utilitatea lui. Un blog poate fi de umor, poate fi de opinie, poate fi de stare. El nu iti aduce neaparat ceva util in mod direct. Un site insa este obligat sa faca asta. Astazi voi vorbi de site-ul http://www.condurarugrup.ro , un site al unei firme de izolatii.

Daca tot am inceput cu o calitate, si anume utilitatea, hai sa continui tot cu ele. Defectele le las la urma:

1. Arata bine si se incarca foarte repede. Ceva firesc pentru niste firme profesioniste. Ceva insa nu atat de des pe cat ne-am dori. Trebuie sa laud o normalitate destul de rar intalnita.

2. Este bine ARANJAT. Ma refer intai si intai la categorii. Avem de asemenea si ultimele constructii ale acestei firme, lucru util atunci cand vrem sa apelam la ei. SI ne intoarcem la punctul 1: un site foarte util.

3. Tot la capitolul utilitate trecem si actele oficiale. Putine firme le au, desi sunt absolut necesare: certificat de management al calitatii si un certificat de absolvire al unui curs. Oare cati avocati isi pun pe site diploma de profesare a meseriei? E diploma, hartia aia banala, pe baza careia iti desfasori activitatea.

4. Site-ul este minimalist. Informatiile sunt putine si par la obiect. Probabil in acest domeniu nu este timp de pierdut. Si ma mananca mana sa mai continui, dar continuarea e la categoria a II-a.

Asadar, DEFECTE:

1. Primele 2 defecte se pot contopi intr-unul singur. Dar le voi zice separat. Asadar, limbajul mi se pare mult prea specializat. Si ca un blogger care scrie mult si sofisticat, mult prea sec. Din pacate, daca eu as avea nevoie de hidroizolatii ar trebui sa chem pe cineva sa ma faca sa pricep ce scriu ei pe site. Probabil pe asta se si bazeaza: la ei apeleaza oameni care stiu despre ce e vorba. Atitudinea poate fi corecta, dar mie ca om nu-mi surade ideea.

2. Site-ul nu are afisat vreun pret. Macar orientativ. Scopul lor e sa te faca sa-i contactezi. Uneori poate fi o tactica buna, alteori s-ar putea sa nu te mai contacteze clientii. Daca toate firmele ar face la fel, internetul ar fi util numai pentru aflarea numerelor de telefon. Daca e p-asa, batrana carte PAGINI AURII iti este un prieten la fel de bun.

3. Limbaj sec, site sec. De ce? Nu am vazut nicaieri pe site vreun nume de om. Eu contactez PE CINE? Ok, firma respectiva. O fi un domn Conduraru. Ok, dar sa stim despre el. Macar numele complet. Si inca 1-2 oameni din firma. Atitudinea prietenoasa uneori poate face diferenta.

Daca as apela la ei? Nu stiu, depinde de concurenta. Nu stiu preturile, deci nu stiu daca-s cei mai buni sau nu. Stiu doar domaneniul, izolatii (de oricare tip), si apoi comentez ce vad. Probabil un telefon tot le-as da. Sau mai bine as pune pe cineva care se pricepe cat de cat. Domeniul ma depaseste clar.

Salutari IZOLATE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !