Iubirea e un lucru foarte mare

Iubirea e un lucru foarte mare. O teorema? O axioma? O vorba de duh? Nume de telenovela? Nimic din toate astea. Este numele unui spectacol de teatru ce se joaca in Bucuresti, la Teatrul Rosu.

Tanta si Costel, romani autentici, se intalnesc pe un peron. Gara aleasa este cea din Medgidia, dar putea fi oricare. Probabil a fost ales un loc „neutru”, sa nu fie nici Moldova, Ardeal ori Oltenia, insa nici Bucurestiul. El este achizitor de vite, ea casiera. Dupa 5 minute decid sa se casatoreasca.

Trenul pleaca, cei doi stabilisera toate detaliile nuntii insa uita sa-si spuna unul altuia numele. Nici noi, spectatorii, nu-l stiam. Cei 2 isi afla numele abia la nunta. Atunci afla si spectatorii cum ii cheama. Isi cunoscusera familiile, isi cunoscusera defectele, dar nu stiau cum ii cheama. Luat cuvant cu cuvant pare imposibil, dar gandindu-ne un pic mai mult lucrurile acestea se intampla. Nu efectiv, luat ad-literam, ci indirect. Cunosti toate detaliile minore despre cineva fara sa-l cunosti efectiv pe acel cineva. Numele este, aparent, primul lucru pe care-l afli despre o persoana. Sau asa ar trebui sa fie. Se intampla intotdeauna asta? ­čÖé

Spectacolul este structurat in 4 parti (acte), fiecare bine delimitata de catre povestitor. Care povestitor intervin din cand in cand, tocmai pentru a ne reaminti ca suntem intr-o poveste. O poveste bine narata, incredibila la prima vedere. O poveste pe care insa, cel mai probabil, am trait-o.

Constant, in timpul spectacolului, veti avea parte de cateva surprize muzicale. Nu dezvalui mai mult, astept sa fiti si voi surprinsi asa cum am fost si eu.

Iubirea e un lucru foarte mare
Regia: Marius Gilea
Distributia: Adina Stoica, Daniel Hara, Sorin Saguna

Se joaca la Teatrul Rosu, dupa nume, un loc parca predestinat acestui spectacol. Iubirea e un lucru foarte mare NU este o telenovela. Este o comedie plina de invataminte, la care radem de situatii care nu se pot intampla EFECTIV in viata noastra, dar de care ne lovim, de fapt, zi de zi. Salutari ROSII tuturor!

ps: Despre Iubirea e un lucru foarte mare au mai scris Loredana (pe blogul lui Andrei) si Raluca.

Comments

comments

6 thoughts on “Iubirea e un lucru foarte mare

  1. Pingback: Iubirea e un lucru foarte mareBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Atunci cand iubesti nu esti egoist, atunci cand nu esti egoist inseamna sa vrei sa faci tot mai multe si daca continui asa cred ca creez un lant de 5-10 cuvinte din care ar rezulta iubirea.
    Concluzia este ca iubirea este pentru fiecare asa cum vrea el sa fie.

  3. Pingback: Teatru - Top Dog - Teatrul Roșu | Andrei CiobanuAndrei Ciobanu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !