Invitatie la NEsfidarea democratiei …

Salutare din nou,

Cum promiteam, revin la discutia legata de tema politica a momentului: referendumul. Initial am zis ca sunt neutru si ma intrebam cu cine sa votez. Apoi, ca sa-mi pastrez neutralitatea, am zis sa produc atat argumente pentru demitere, cat si contra acesteia.

De fiecare data insa problema era CUM VOTEZ. Din capul locului am precizat ca MA VOI DUCE LA VOT. Si e o chestie pe care mi-am propus-o, de la 18 ani chiar: VOI FI PREZENT LA TOATE VOTARILE, INDIFERENT CE SE VOTEAZA. Am votat si la referendumurile basiste, de trecere la parlament unicameral ori de reducere a numarului de parlamentari. Chiar si la cel de trecere la vot uninominal. Ok, am votat IMPOTRIVA, dar M-AM DUS LA VOT. Eu nu am vrut sa iasa procente de 80%, eu am considerat ca opinia mi-o exprim PRIN VOT! Si raman consecvent principiului meu.

Acum vine un nou scrutin. Din nou trebuie sa votez. Intr-un sens al altul. Daca initial nu eram hotarat, acum m-am decis: votez DA! Deci doresc „debarcarea” presedintelui in functie (sau ma rog, suspendat).

De ce votez astfel? Pai logica este simpla. Sunt 2 tabere: una militeaza sa te duci la vot si sa votezi da, cealalta militeaza SA NU TE DUCI LA VOT! Oricate argumente ar avea cea de-a doua tabara, eu sunt imun. EU REFUZ sa accept ca neprezentarea la vot este o forma de exprimare a opiniei. Refuz sa cred ca astfel vor fi rezolvate problemele tarii. REFUZ!

E adevarat, cineva imi zicea ca o sfidare maxima ar fi sa mergem la vot cat mai multi si sa votam nu! Posibil. Cu astfel de argumente pot fi de acord. Pot fi de acord ca a vota DA nu este chiar cea mai buna solutie. Dar este oricum MULT MAI BUNA decat a nu te prezenta la vot (o opinie in favoarea votarii variantei NU).

Si ca sa vedeti absurditatea pana la capat, fiti atenti la urmatoarele situatii, toate REALE:

1. Basescu va lua efectiv vreo 10%, dar va ramane in functie. Si apoi cu aceste voturi se va duce sa reprezinte Romania la diversele Consilii ori Summit-uri…

2. USL-ului ii va fi insa, paradoxal, mai usor sa „cumpere” voturi. Ei in momentul de fata nu mai trebuie sa cumpere voturi DA! Ei vor da banii (sau ce vor da) doar pe dovada ca ai votat. Si nici macar nu mai risca nimic: ei doar incurajeaza un comportament civic!

3.PDL-ul atat de democratic are exact discursul atat de hulitului Vadim Tudor. Cum care Vadim Tudor? Cel care a militat pentru neprezentarea la vot la referendumul constitutional din 2003, cel care aproape de fiecare data la turul 2 milita pentru neprezentarea la vot (exceptii: in 2000 cand a intrat personal in finala si in 2009, cand spre final a indemnat sustinatorii sai sa voteze cu Mircea Geoana), cel care milita pentru neprezentarea la vot la succesivele referendumuri basiste. Acum acelasi discurs, IN OGLINDA, vedem la PDL. Singura diferenta: Vadim, desi la cultura MULT SUPERIOR lui Traian Basescu, nu era sustin de intelectuali. Care intelectuali mor de dragul lui Basescu . Care este sustinut nu doar de acestia, ci si de manelisti (in sfarsit maneaua si intelectualitatea sunt pe aceeasi baricada).

4. Daca nea Gogu sau tanti Florica, din cauza ca au prea multe treburi in gospodarie, nu se vor duce la vot, automat vor fi catalogati drept PDL-isti! Basistii dracu’, lasati treburile si hai la vot! De asemenea, eu si cei ca mine, care inteleg implicarea civica prin prezenta la vot, suntem AUTOMAT USL-isti pentru ca ne ducem la vot!

Vi se pare ca-s aburd ca cer oamenilor sa se duca la vot? Vi se pare absurd ca nu incurajez SFIDAREA democratiei? Daca da, asta e. Raman consecvent (un „tiz” de-al meu, George Calinescu, spunea ca doar boul este cosecvent…) principiului meu.

Si ca s-o confirm pe Victoria partial: da, si pronosticul meu este acelasi. NU, nu va fi validat referendumul. Iar Basescu se va intoarce la Cotroceni. Scandalul si „instabilitatea politica” vor continua (Ca si caderea leului). SI nu sunt mama Omida (sau tatal Fluture…), ci pur si simplu asta se va intampla. Chiar daca nici eu, nici multi altii ca mine, nu ne dorim asta!

Salutari DEMOCRATICE tuturor!

4 thoughts on “Invitatie la NEsfidarea democratiei …

 1. Aiurea. Lumea va merge la vot, iar Băsescu va fi demis. Este o certitudine. De data asta, sistemul lor a fost mai bun…

  Ce mă frământă pe mine este cât de nasol va fi în continuare pentru noi…

 2. redau cateva cuvinte de la minutul 10:05 „…indiferent de ce votam, vom avea parte de cu totul altceva….romania este tara ocupata!…”

  cu alte cuvinte, indiferent de ce se voteaza, la putere ajunge oricum cine a fost stabilit dinainte. votul e un teatru ptr. prostime.
  http://www.youtube.com/watch?v=HfoQm9t1k94&feature=relmfu
  ––––––––

  alta dovada ca romania e demult vanduta:
  http://www.youtube.com/watch?v=7dmxnmmggDA&feature=related

  de fapt, cred ca toti care au semnat tratatul de la lisabona, au aceeasi soarta. si-au pierdut suveranitatea!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !